REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį, gegužės 26 d., Vilniuje, Ūkio banko arenoje (Olimpiečių g. 3) vyks tarptautinis gatvės kultūros festivalis „Išdrįsk dalintis – Urban Essentials“. Juo siekiama atkreipti dėmesį į prevencinės veiklos mokyklose svarbą, paskatinti vaikus, tėvus, mokytojus, nevyriausybinių organizacijų ir valstybinių institucijų atstovus pasidalinti idėjomis, kaip sukurti mokykloje aplinką, kurioje būtų gera mokytis, bendrauti, kaip išvengti smurto ir patyčių.„Pagrindinis renginio tikslas ir šūkis „Išdrįsk dalintis“ yra jaunų žmonių kvietimas pasidalinti savo idėjomis, kūryba, prasmingai ir sveikai leisti laiką – bendraujant, šokant, muzikuojant, piešiant, fotografuojant“, - teigia Laurynas Žakevičius, vienas iš festivalio organizatorių bei Specialiosios pedagogikos ir psichologijos centro Olweus patyčių prevencijos programos vyr. instruktorių. Šis festivalis - projekto „Saugios aplinkos mokykloje kūrimas“ sudėtinė dalis.

REKLAMA
REKLAMA

11 val. prasidėsiančiame renginyje veiks grafičių dirbtuvės, gatvės fotografijos paroda, bus surengtas šokių dvikovų turnyras, kuriuose dalyvaus Lietuvos ir užsienio gatvės šokėjai. Juos vertins tarptautinė teisėjų komisija.

REKLAMA

Renginio metu psichologai, pedagogai, mokiniai ir jų tėvai diskutuos, kaip padėti mokyklų bendruomenėms spręsti smurto, patyčių, žalingų įpročių, psichoaktyvių medžiagų vartojimo problemas ir sukurti saugią aplinką vaikams tiek mokykloje, tiek už jos ribų. Diskusiją ves švietimo ir mokslo viceministras Vaidas Bacys.

Renginį organizuoja Specialiosios pedagogikos ir psichologijos centras, vykdydamas ES lėšomis finansuojamą projektą „Saugios aplinkos mokykloje kūrimas“. Daugiau nei 400 mokyklų jau įsijungė į šio projekto veiklas ir įgyvendina prevencines programas: „Zipio draugai“, „Antrasis žingsnis“, Olweus, „Lions Quest“ ir kitas. Įgyvendinant projektą, bus sukurtos naujos prevencinės programos, socialinės rizikos grupės vaikai dalyvaus neformalaus ugdymo programose, bus tobulinamos mokyklų specialistų, koordinuojančių prevencinę veiklą, kompetencijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, šis renginys padės vaikams ir jaunimui ne tik suprasti ir apčiuopti projektą, kuris jiems iki šiol galbūt buvo tolimas ir nepažįstamas, bet ir įsilieti į projekto vykdomas veiklas“, - sako „Saugios aplinkos mokykloje kūrimas“ projekto vadovė Kristina Ignatavičienė.

Kviečiame renginyje dalyvauti mokinius, mokytojus, tėvus ir visus, besirūpinančius vaikų gerove, sveikos ir saugios aplinkos mokykloje kūrimu. Renginys nemokamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų