REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apie patį galingiausią serijinį „Mustang“ modelį jums pasakojome jau ne vieną kartą. Tačiau „Shelby GT500“ aura ir aplinkinių šiam superautomobiliui skiriamas dėmesys ir vėl verčia prisiminti šį ryškų automobilį. Šį kartą siūlome trumpą pasakojimą apie „Shelby GT500“, kurį „Motortrend“ televizinis padalinys susuko trilerio motyvais.

REKLAMA
REKLAMA

„Mustang Shelby GT500“ gali pasigirti 650 a.g ir 814 Nm. Rimtu argumentu gali būti ir 320 km/h greitis. Tai greičiausias kada nors pristatytas serijinis „Mustang“.Tam, kad galėtų pasigirti tokiais motoro parametrais „Ford“ padalinio „SVT“ inžinieriams teko nemenkai paprakaituoti. V8 darbo tūris padidintas nuo 5,4 iki 5,8 litro, pakeisti skirstymo velenėliai, sumontuotas daug našesnis mechaninis kompresorius, perdaryta aušinimo sistema. Radikaliai perdarytas ne tik variklis. Štai žvėriškas sukimo momentas perduodamas per šešių pavarų sustiprintą mechaninę dėžę, kurią su diferencialu jungia karboninis kardano velenas. Na o sustoti tokiam automobiliui padeda „Brembo“ stabdžių mechanizmai.

Tai ultimatyvus automobilis. Pats tas Holivudo gaudynių scenoms. Todėl „Motortrend" televizininkai „Shelby GT500“ įdarbino gaudynių siužete. Pagal pačias geriausias žanro taisykles galingiausias „Mustang“ bando atitrūkti nuo dviejų policijos automobilių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų