REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Būdamas dviejų metrų aukščio ir įspūdingos išorės šis kinų sukurtas robotas atrodo gana niūriai, bet kartu ir grėsmingai, retas nusikaltėlis norėtų susitikti su tokia mašina. Deja, realybėje toks robotas nesugeba pademonstruoti kokių nors ryžtingų veiksmų. Tai yra tik prižiūrėtojas, kuris prijungtas prie artimiausios policijos nuovados stebėjimo sistemos.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigiama, robotas gavo 1987 metais pasirodžiusio kino filmo herojaus vardą „Robocop“, nors iš tikrųjų tai visai ne robotas, o nepaslanki statula. Kelios tokios pastatytos Kinijos mieste Kunmine. Į roboto galvą įmontuota kamera, kuri požeminiu kabeliu prijungta prie miesto stebėjimo sistemos. Be stebėjimo funkcijos mašina turi dar vieną – krūtinėje yra mygtukas, kurį nuspaudus automatiškai surenkamas numeris 110 (taip Kinijoje galima iškviesti policiją ar gelbėjimo tarnybą). Po mygtuko paspaudimo robotas ima skleisti garsinius ir šviesos signalus. Žinoma, retkarčiais tokį mygtuką paspaus ir vaikai, nes tiesiog bus labai smalsu.

Vis tik Kunmino miesto policija apie naują iniciatyvą atsiliepia tik teigiamai ir netgi pateikia įspūdingą statistiką. Nuo to laiko, kai savo darbą pradėjo „Robocop“, nusikaltimų mieste skaičius sumažėjo net 68,8 %. Kartu pateikiama ir tokio roboto – policininko kaina – apie 20 000 juanių ( maždaug 8400 Lt).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų