REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prokuratūroje, anot pareigūnų, dirba teisiškai išprusę asmenys, kurie atliks tyrimą pagal šalyje veikiančius  įstatymus.

REKLAMA
REKLAMA

Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Renatas Požėla portalui Balsas.lt sakė, kad policija teigiamai vertina Generalinės prokuratūros sprendimą atlikti tyrimą dėl mažametės perdavimo motinai Laimutei Stankūnaitei.

REKLAMA

Prokurorai, anot pareigūno, labiau kompetentingi, nei Seimo komisijos nariai, atlikti tokius tyrimus. Juolab, kad buvusi Drąsiaus Kedžio dukros globėja Neringa Venckienė pati kreipėsi į teisėsaugininkus su prašymu ištirti, ar policijos pareigūnai neviršijo savo įgaliojimų.

„Policija tik padėjo antstoliui įvykdyti teismo sprendimą. Jokių veiksmų nesiėmėme, tik šalinome įstatymuose numatytas kliūtis, kurios būna pasyvios ir aktyvios. Iš pradžių įspėjome, kad imsimės prievartinių veiksmų, ir tik tuomet, kai nebuvo paklusta mūsų reikalavimams, teko panaudoti jėgą. Tačiau tai darėme tik šalindami kliūtį. Perdavimo objekto – mergaitės – nelietėme. Ir neturime tam teisės“, – aiškino R. Požela.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, pasyvi kliūtis – tai daiktai, pastatai. Aktyvi – žmogus, gyvūnai. Kaip elgtis su jais, paaiškinta įstatymuose.

Generalinio komisaro pavaduotojas tikisi, kad tokie atvejai, koks įvyko Garliavoje, Lietuvoje daugiau neturėtų kartotis: „Tai buvo neeilinis atvejis, kuris nėra apibrėžtas įstatymų. Sakau, policija darė viską, kad antstolis įvykdytų teismo sprendimą. Tai numatyta teismo praktikos procese ir policija bejėgė ką nors keisti“.

Kaip ir pranešė prokuratūra, tyrimą dėl mergaitės perdavimo motinai atliks Klaipėdos apygardos prokuratūra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų