REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pokalbiams apie savanorystę troleibuse Kauniečius kvietė A. C. Patria savanoriai. Neformaliai pasišnekučiuoti apie savanorišką veiklą – sritis, naudą, trūkumus, mokymąsi ir savo nepakartojamas savanoriškas patirtis galėjo visi, įlipę į spalvingai papuoštą Kauno gatvėmis riedėjusį troleibusą.

REKLAMA
REKLAMA

13 numeriu pažymėtas ir savanorių pilnas troleibusas, važiavęs įprastu savo maršrutu, kvietė nepabijoti velniško skaičiaus ir šokti vidun. „Idėja kilo mąstant apie tai, kaip galime parodyti visuomenei, jog savanoriai yra, ir paskatinti atsitiktinius žmones savanoriauti“, – sakė Europos savanorių tarnybos (EST) koordinatorė Milda Lukoševičiūtė.

REKLAMA

„Savanoriavimas – tai dalyvavimas, o dalyvavimas yra tam tikra dvasinė būsena“, – teigia A. C. Patria organizacijos atstovai. Ja savanoriai bandė užkrėsti ir kauniečius. Kvietė prisijungti, dalyvauti ir jokiu būdu nesidrovėti, visiems smalsučiams garantavo jaukią atmosferą ir puikią nuotaiką! Renginį troleibuse buvo nuspręsta daryti gegužės 9-ąją, kada visa Europa mini Europos dieną, o ir Kaune savanoriaujantys jauni žmonės yra iš Europos. „Pagalvojom, kad troleibusas pasiekia daugiau žmonių ir dargi yra labai linksmas patyrimas patiems savanoriams. Jų atsiliepimai puikūs, jiems kelionė buvo linksma, triukšminga“, – pasakojo Milda.

REKLAMA
REKLAMA

Kerstin iš Vokietijos bei makedonietė Blagorodna mokėjo keletą šūksnių apie savanorius, naudojosi ruporu ir kvietė žmones savanorystei, Enno iš Gruzijos puikiai kalba lietuviškai, todėl pravėrusi duris, ragino visus važiuoti nemokamai ir atsigerti šaltos arbatos, Andra iš Rumunijos bei Nantje iš Gruzijos vedė viktoriną apie savanorystę bei dalino prizus, atsirado nemažai drąsių keleivių, dalyvavusių savanorių rengtoje viktorinoje.

Ispanės Elena bei Nagore, Verena, Magdalena ir Frederik iš Gruzijos bei Marina iš Rumunijos vaišino sausainiais bei šnekučiavosi su keleiviais. „Su mumis keliavo ir vietinės savanorystės programos dalyviai Gabrielė, Indrė, Lina, Ingrida, Evelina, Giedrė, kalbinusios keleivius ir supažindinusios su galimybėmis savanoriauti Kaune. Aplankė mus ir Vytauto Didžiojo universiteto socialinio darbo studentų grupė, kalbinusi savanorius moksliniais tikslais“, – džiaugėsi EST koordinatorė Milda Lukoševičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak merginos, netradicinio būdo skleisti žinią apie savanorystę imtasi ieškant efektyvesnių sprendimų. Kadangi į renginius vykstančius organizacijos patalpose prisikviesti žmonių yra labai sunku, „Jau dvejus metus iš eilės darėme atvirą Tarptautinės savanorių dienos paminėjimą (gruodžio 5 diena) ar kitus renginius, tačiau prašalaičių buvo tik vienas, kitas“, – sakė VšĮ „Actio Catholica Patria“ EST koordinatorė Milda Lukoševičiūtė.

VšĮ „Actio Catholica Patria“ - su jaunimu dirbanti organizacija Kaune, kurios pagrindinis tikslas – savarankiškam gyvenimui pasiruošęs jaunas žmogus. Savanorių centras per metus sutinka, ruošia savanorystei bei lydi šiame kelyje apie 80 jaunų žmonių.

Milena Puchova

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų