REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau šį vakarą, 22.00 val. startuoja visus metus daugybės gerbėjų Europoje ir už jos ribų lauktas 57-tasis „Eurovizijos“ dainų konkursas. Pirmajame pusfinalyje dėl dešimties bilietų į šeštadienį vyksiantį finalą kovos 18 valstybių atstovų.

Jau šį vakarą, 22.00 val. startuoja visus metus daugybės gerbėjų Europoje ir už jos ribų lauktas 57-tasis „Eurovizijos“ dainų konkursas. Pirmajame pusfinalyje dėl dešimties bilietų į šeštadienį vyksiantį finalą kovos 18 valstybių atstovų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Geriausius šio vakaro kūrinius rinks komisija ir žiūrovai. Tiesa, profesionalai savo verdiktą pareikš dieną, vertindami vakar vėlų vakarą vykusios generalinės repeticijos pasirodymais. Kiekvienoje šalyje esančių penkių komisijos narių balsai bus sumuojami su eterio metu gautais žiūrovų balsais ir taip gaunasi bendri tos šalies skiriami balai.

REKLAMA

Šį vakarą, be 18 pusfinalyje dalyvaujančių šalių, balsavimo teisę taip pat turi Azerbaidžanas, Italija ir Ispanija. Tai reiškia, kad Lietuvos žiūrovai prie šiandieninio rezultato prisidėti negalės.

Renginį stebėti galėsite per Lietuvos televizijos pirmąjį kanalą arba internetu oficialioje „Eurovizijos“ svetainėje, paspaudę čia (būtina turėti specialų transliacijos „įskiepį“). Nuo 22 val. pirmąjį „Eurovizijos“ pusfinalį galėsite sekti Balsas.lt „Eurovizijos“ rubrikoje.

REKLAMA
REKLAMA

Tradiciškai „Eurovizijos“ konkurso pradžią paskelbs skambantis konkurso himnas. Tuomet vaizdas jungsis į vos prieš prieš mėnesį baigtą statyti „Crystal Hall“ areną, kurioje žiūrovus ir atlikėjus pasveikins vedėjų trijulė — Nargiz Birk-Petersen, Layla Alijeva ir Eldar Gasimov. Trumpai supažindinę su esminėmis taisyklėmis, vedėjai sceną užleis konkurso dalyviams:

Primename, kad šiemet balsavimas vyks tik pasirodžius visiems atlikėjams. Europa turės 15 minučių nuspręsti, kurių šalių atstovus norėtų matyti finale.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jau sustabdžius balsavimo linijas, sceną užims vietinis šokių kolektyvas, dovanosiantis beveik 8 minučių pasirodymą. Lietuvos televizija tuo metu turbūt rodys reklaminę pertrauką.

Galų gale, ateis metas vakaro kulminacijai — dešimties finalininkų paskelbimui. Devyni iš jų, kaip jau tapo įprasta, bus skelbiami virtualiai, o paskutinis laimingasis vakaro dalyvis paaiškės iš tikro voko.

Pirmajame pusfinalyje pasirodys šie atlikėjai:

01. Juodkalnija - Rambo Amadeus „Euro Neuro“

02. Islandija - Greta Salome & Jonsi „Never Forget“

03. Graikija - Eleftheria Eleftheriou „Aphrodisiac“

04. Latvija - Anmary „Beautiful Song“

05. Albanija - Rona Nishliu „Suus“

06. Rumunija - Mandinga „Zaleilah“

07. Šveicarija - Sinplus „Unbreakable“

08. Belgija - Iris „Would You?“

09. Suomija - Pernilla „När jag blundar“

10. Izraelis - Izabo „Time“

11. San Marinas - Valentina Monetta „The Social Network Song“ (Oh Oh – Uh – Oh Oh)

12. Kipras - Ivi Adamou „La La Love“

13. Danija - Soluna Samay „Should've Known Better“

14. Rusija - Buranovskiye Babushki „Party For Everybody“

15. Vengrija - Compact „Disco Sounds Of Our Hearts“

16. Austrija - Trackshittaz „Woki Mit Deim Popo“

17. Moldova - Pasha Parfeny „Lăutar“

18. Airija - Jedward „Waterline“

Visų dalyvių pasirodymų ištraukos iš vakar vykusios generalinės repeticijos:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų