REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alkoholį vartojančius vaikus į doros kelią siekiama atvesti pateikiant žinomų lietuvių pavyzdžius. Šį kartą savo duoklę atidavė krepšinio žvaigždė Jonas Valnčiūnas, kuris socialinėje reklamoje pabrėžia, kad padėdamas įsigyti alkoholio nepilnamečiams, gali nužudyti ne vieną Lietuvos talentą.

REKLAMA
REKLAMA

Bauginanti statistika

Statistika, kurioje atsispindi, kiek nepilnamečių vartoja alkoholį, iš tiesų gali sukrėsti net daug ką mačiusius žmones. Ypač tuo susirūpinti turėtų tėvai, kurie augina nepilnamečius.

REKLAMA

Remiantis 2012 gegužės mėnesį atlikta apklausa net 88 proc. 14–17 m. amžiaus nepilnamečių Lietuvoje teigia galintys be didesnio vargo įsigyti alkoholio.

Lyg to būtų maža, apie 64 proc. paauglių nurodo, kad alkoholio jiems nuperka pilnamečiai pažįstami arba „geri dėdės“.

Per apklausą net 31 proc. jaunuolių prisipažino, kad jiems alkoholio pirko ar leido vartoti patys tėvai. Tokios tėvų „malonės“ dažniausiai jie sulaukdavę per gimtadienį.

REKLAMA
REKLAMA

Turėkite tikslą

J. Valančiūnas teigia, kad greičiausia jaunimui sportininkų pergalės dažniausiai asocijuojasi su šventimu. „Tačiau pirmiausia už bet kurios pergalės slypi ilgametis darbas ir griežta kasdieninė disciplina. Noriu, kad jaunimas daugiau laiko skirtų sportui ar kokiam kitam prasmingam užsiėmimui, užuot piktnaudžiavę alkoholiu“, – socialinėje reklamoje tvirtina Lietuvos krepšinio talentas.

Anot krepšininko, dar blogiau, kad jaunimui alkoholį perkantys suaugusieji nesusimąsto, jog žudo Lietuvos talentus: „Paaugliai tiesiog nežino, kad alkoholis jaunam organizmui, o ypač – nebrandžiam protui, gali pridaryti labai daug žalos. Šiandienos jaunimui vienu metu kyla daug galimybių ir kartu pagundų. Kartais būna tikrai sunku atsirinkti, kas svarbiau – ar eiti sportuoti, skirti visą savo laisvalaikį ateities pasiekimams kurti, ar linksmai leisti laiką su gerais draugais.“

J. Valančiūnas priduria, kad visada būtina turėti aiškų tikslą – dėl ko gyveni, dėl ko mokaisi, dirbi. Tai, kad jaunimas neturi tikslų, anot sportininko, yra viena didžiausių problemų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų