REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą, siekdama išsiaiškinti, ar pareigūnai neviršijo tarnybinių įgaliojimų, vykdydami teismo sprendimą perduoti vaiką Laimutei Stankūnaitei.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimas pradėtas pagal Generalinėje prokuratūroje gautą pareiškėjos Neringos Venckienės skundą.

REKLAMA

Siekiant užtikrinti tyrimo nešališkumą, jį organizuoti pavesta Klaipėdos apygardos prokuratūrai.

Kaip ELTA jau skelbė, mažametės perdavimo motinai procesą organizavusi antstolė Sonata Vaicekauskienė yra atsakingai pareiškusi, kad prievarta prieš mergaitę nebuvo naudojama. Dėl to viešojoje erdvėje skleidžiamas nerimas dėl neleistino elgesio su vaiku neturi pagrindo.

Policijos departamentas irgi pareiškė, kad perduodant mažametę mergaitę motinai L. Stankūnaitei, policijos pareigūnai elgėsi teisėtai, veikė pagal įstatymus ir atliko tik tuos veiksmus, kuriuos yra nustatęs įstatymo leidėjas.

REKLAMA
REKLAMA

Prievarta šalinant kliūtis, pasak Policijos departamento, buvo naudojama proporcingai, prieš tai įspėjus, kad yra vykdomas teismo sprendimas, ir nurodžius vykdyti teisėtus policijos pareigūnų reikalavimus.

Gegužės 17-osios rytą vykdant teismo sprendimą perduoti Drąsiaus Kedžio mažametę dukrą motinai buvo sulaikyti 39 asmenys, tarp jų - mergaitės močiutė Laimutė Kedienė ir D. Kedžio teta Audronė Skučienė.

Policijos pareigūnai ankstų gegužės 17-osios rytą apsupo ir užblokavo Klonio gatvės, kurioje yra Venckų ir Kedžių namai, prieigas. Buvo visiškai užblokuota su Klonio gatve besiribojanti Artojų gatvė. Ji buvo užtverta policijos automobiliais, ant kelio nutiestos spygliuotos vielos, vadinamieji „ežiai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mergaitę iš Kedžių namų ant rankų išnešė neperšaunamą liemenę vilkėjusi L. Stankūnaitė ir jos advokatas Gintaras Černiauskas. Po paėmimo mergaitė su motina išvežta į Vaiko raidos centrą, kurioje mažametei buvo atlikta išsami sveikatos apžiūra, atlikti visi tyrimai.

Vėliau L. Stankūnaitė su dukra bus išvežtos į slaptą vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų