REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žymiam Lietuvos verslininkui Ignui Staškevičiui bėgimas nėra tik pomėgis – tai ir sveikata, bendravimo būdas, nuotykis.

Žymiam Lietuvos verslininkui Ignui Staškevičiui bėgimas nėra tik pomėgis – tai ir sveikata, bendravimo būdas, nuotykis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gegužė 26 d. pirmą kartą Lietuvoje vyksiančiame tarptautiniame bėgimo renginyje „Nike | Aš bėgu“ I. Staškevičius kartu su kitais bėgimo aistruoliais išbandys savo jėgas ir dalinsis džiaugsmu, kurį teikia bėgimas.

REKLAMA

„Moksliškai ištirta, kad bėgant išsiskiria laimės hormonai. Galiu patvirtinti, nes bėgdamas pasiekiu euforinę būseną ir tai man suteikia didžiulį malonumą. Gyvenime jaučiuosi daug laimingesnis, pozityviau nusiteikęs, komunikabilesnis, imlesnis darbui, – sako verslininkas. – Didžiausia motyvacija bėgti yra gera savijauta. Ši sportinė veikla naudinga ne tik psichologiniu, bet ir fiziologiniu aspektu: bėgimas padeda palaikyti fizinę kūno formą, normalų svorį, neprarasti apetito“.

REKLAMA
REKLAMA

I. Staškevičius teigia, kad bėgimas naudingas kasdienėje veikloje, siekiant karjeros aukštumų. Ilgų nuotolių bėgimas ugdo ištvermę, kantrybę ir valią. Šių savybių įvaldymas padeda įveikti kylančius sunkumus, nepasiduoti nuovargiui bei pasiekti užsibrėžtus gyvenimo tikslus. Kitas bėgimo privalumas – išmoktas laiko planavimas: „Turi savo dienotvarkę susidėlioti taip, kad liktų laiko ir darbams, ir šeimai, ir treniruotėms“. Bėgimo dėka verslininkas pradėjo rašyti dienoraštį, kuriame žymi įveiktus atstumus, patirtus nuotykius, išgyventas emocijas, aprašo sutiktus žmones bei kitas su bėgimu susijusias detales.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Verslininkas mano, kad bėgti gali visi ir džiaugiasi, jog per pastarąjį dešimtmetį Lietuvoje atsirado vis daugiau bėgiojančių žmonių. Norintiems pradėti bėgioti jis pataria išsikelti konkretų tikslą – įveikti tam tikrą atstumą. „Svarbiausia yra planuoti programą ir pradėti treniruotis. Kad būtų lengviau visada galima kartu pakviesti draugą ar susirasti bendraminčių„, – sako I. Staškevičius. Verslininkas prasitaria, kad kiekvienas žmogus turėtų įveikti tikrąjį – 42 kilometrų maratoną: „Tai tikras nuotykis, paliekantis neišdildomą įspūdį visam gyvenimui“. Jis pastebi, kad smagu ne tik pačiam bėgti, bet ir stebėti kitus tai darant: dažnai su būriu draugų važiuoja į svečias šalis stebėti maratonų ir tai tampa tam tikra pažintine kelione, susipažįstant su kita šalimi, jos žmonėmis bei kultūra.

REKLAMA

Esant nepalankioms bėgti dienoms verslininkas bėdos nemato. „Jei lyja silpnas lietus arba dulksna, galima į tai pažvelgti pozityviai: nėra taip karšta, oras gaivesnis, kvepiantis“. Tačiau yra ir kitų alternatyvų bėgimui, pavyzdžiui, treniruoklių salė, baseinas, slidės.

„Nike“ organizuojamas bėgimo renginys „Aš bėgu“ vyks šį šeštadienį, gegužės 26 d., Vilniaus Vingio parke. Bėgimo renginio dalyviai galės bėgti 5 arba 10 km distancijas, o vaikams, norintiems dalyvauti renginyje, bus skirta speciali bėgimo trasa. Daugiau informacijos apie renginį: http://www.nikeasbegu.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų