REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužės 23 d., trečiadienį, nuo 16 val.  Vilniaus Rotušės aikštėje šurmuliuos pirmoji Lietuvoje Šeimos amatų mugė. Tai renginys, skirtas atkreipti visuomenės dėmesį  į vaiko priežiūros atostogose esančius tėvelius. Mugėje įvairius savo rankų darbo gaminius, paslaugas ir idėjas pristatys tėčiai ir mamos, kurie šių atostogų metu  atrado naujas veiklas, išmoko amatų ar ėmėsi įgyvendinti savo svajones. Mugę visai šeimai smagiu renginiu pavers Vilniaus miesto ugdymo įstaigų vaikų koncertas, „Eko daiktų“ poilsio ir žaidimų kampas, kitos akcijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Augindami vaikus, augame patys“, – teigia Agnė ir Artūras Zuokai, palaikantys kūrybiškos, pozityvios tėvystės idėją ir padedantys jai įsilieti į kūrybingą šiuolaikinio miesto gyvenimą. „Tėvystė yra ne tik pareiga ar atsakomybė – pirmiausia, tai puiki mokykla suaugusiam žmogui, pasirinkusiam šį gyvenimo kelią. Tapęs tėčiu, banko darbuotojas gali pradėti gaminti žaisliukus iš buitinių atliekų, o personalo vadove dirbusi mama gali imti kurti žindymui patogius drabužius“, ­– sako trijų vaikų mama, Seimo narė Agnė Zuokienė.

REKLAMA

Mugėje savo rankų darbus pristatyti ketina beveik 50 tėvų, kurie šiuo metu yra vaiko priežiūros atostogose. Kiti kriterijai, taikyti atrenkant mugės dalyvius: šeimos nuostata laikytis pozityviosios tėvystės principų ir skatinti saugų vaiko prieraišumą, kad pasirinktas amatas ar idėja nebūtų jų profesijos dalis. Mediniai žaislai, nėriniai, veltiniai, medžiaginės sauskelnės ir moteriški įklotai, fotografijos ir drabužiai – tokie ir panašūs daiktai  bus išdėlioti ant mugės stalų.

„Nereta šeima, auginanti mažylius, susiduria su stereotipu, kad laikotarpis, kurį jauni tėvai su vaikučiu praleidžia namuose, yra profesinių gebėjimų praradimo laikas. Kad tie metai, dveji, treji, o kartais ir gerokai daugiau, jei šeimoje vienas po kito auga keli mažyliai, stipriai kenkia jų karjerai, gali įtikėti ir patys tėvai. Žinoma, tam tikros kvalifikacijos prarandamos, tačiau, rengdami šią mugę, mes norime garsiai ištarti: augindami vaikučius, tėvai įgyja ypatingų ir niekuo nepakeičiamų įgūdžių“, – teigia vienos iš mugės rengėjų, VšĮ Prieraišiosios tėvystės centras vadovė Vitalija Pilipauskaitė-Butkienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų