REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Sekmadienį Kačerginės „Nemuno žiede“ vykusiose tarptautinėse plento žiedo motociklų lenktynėse „Dolce Moto“ taurei laimėti pirmąsias vietas visose klasėse iškovojo lietuvių lenktynininkai. Greičiausiai lenktynių distanciją įveikęs net dviejose – „Superbike“ ir „Supersport“ – klasėse, Šarūnas Pladas dar kartą įrodė, kad lygių jam nėra ne tik Lietuvoje, bet ir kitose Baltijos šalyse.

REKLAMA
REKLAMA

Galingiausioje, „Supersport“ klasėje finišavęs antras, latvis Juris Zalans nuo lyderio atsiliko 4,88 sek., o „Superbike" klasėje nuo esto Hanno Velt, savo artimiausio konkurento, Š.Pladas atitrūko net 16,47 sek.

REKLAMA

Lietuvos lenktynininkai iškovojo ir pirmąsias vietas kitose trijose klasėse. Darius Varnas buvo greičiausias gausiausioje, „Pretendent“ klasėje, „Rookie 600" niekas neprilygo Danui Putrai, pirmas tarp „Rookie 1000“ - Marius Šliažas, atstovaujantis Latvijos „Motoaplis“ komandai.

Lietuvos plento žiedo motociklų čempionato (LPŽMČ) I-ojo etapo įskaitoje lyderių pavardės visose klasėse, išskyrus „Rookie 1000„ – tos pačios. Čia paskutiniuose distancijos ratuose Antanui Kasparaičiui kliudžius latvio Mario Duričio motociklą ir šiam išlėkus iš trasos, lietuvio rezultatas buvo anuliuotas ir LPŽMČ įskaitoje pirmoji vieta atiteko Deiviui Peteriui („Navas Racing“). Antroje vietoje – Žydrūnas Bukauskas, trečias tarp „Rookie 1000“ – Edvinas Gečiauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Lenktynės nesėkmingai baigėsi ir į prizinę vietą „Superbike“ klasėje pretendavusiam „Coffee Racers“ atstovui Alvydui Nartautui – nesuvaldęs motociklo jis išlėkė iš trasos. Kaip ir tikėtasi, LPŽMČ „Superbike“ klasėje 2-ąją vietą iškovojo gerą tempą demonstravęs ir lyderiams ant kulnų lipęs „Dolce Moto“ atstovaujantis Donatas Sivickis, puikų rezultatą parodė 3-iąją vietą užėmęs Nerijus Liaudanskas („XXL Motorsport“).

Tarp 55-ių tarptautinėse plento žiedo motociklų lenktynėse „Dolce Moto“ taurei laimėti ir LPŽMČ dalyvavusių motociklininkų žiūrovai išvydo ir 2 merginas. Anot lenktynių organizatoriaus Manto Vyborno, nors latvė Vineta Sartaputna („Pretendent“) ir suomė Miisa Suhonen („Rookie 600") ir užėmė paskutiniąsias vietas savo klasėse, bet greitį trasoje išvystė visai neblogą. M.Suhonen laiku lenkė net keletą vyrų konkurentų, deja, dėl klaidos starte gautos 20 sek baudos nustūmė ją į rezultatų lentelės galą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šiemet pirmosios sezono lenktynės nustebino kaip niekad dideliu falšstartų skaičiumi, akivaizdu, kad sportinininkai itin skubėjo pajusti lenktynių skonį. Ne visiškai pavyko Šarūno Plado pasirodymas – „užsiožiavo“ jo naujas „Supersport“ klasės „Yamaha R6“, tad trasoje jam teko pasikliauti „Suzuki “ motociklu. Tačiau kaip rodo rezultatai, įgūdžiai vis tik svarbiau siekiant pergalės,“- po renginio sakė „Dolce Moto“ klubo vadovas M.Vybornas, dėkingas tiek dalyviams, tiek žiūrovams, susirinkusiems palaikyti lenktynininkų.

Kitas, jau ketvirtus metus organizuojamų, tarptautinių plento žiedo motociklų lenktynių „Dolce Moto“ taurei laimėti etapas vyks rugpjūčio pabaigoje  Kačerginės „Nemuno žiede“. Lenktynių metu vyks ir 6-asis Lietuvos plento žiedo motociklų lenktynių čempionato etapas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų