REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto savivaldybė neišdavė leidimo Nagliui Puteikiui ir Aurelijai Stancikienei organizuoti renginį „Prieš melą ir smurtą“ prie Prezidentūros, kurį buvo planuojama rengti nuo gegužės 17 iki 27 dienos. Organizatoriai prašė leisti pastatyti 10 palapinių, 4 biotualetus ir lauko virtuvę.

REKLAMA
REKLAMA

Renginių (susirinkimų) derinimo komisijos narių nuomone, Vilniaus miesto Senamiestis negali virsti palapinių miesteliu. Be to, renginio organizatoriai negavę leidimo savaitgalį sostinėje surengė ne tik piketą, bet ir eitynes Gedimino prospektu.

REKLAMA

Organizatoriai galės dar kartą pateikti visus reikiamus prašymus dėl leidimo organizuoti renginį, kurie bus svarstomi įstatyme numatyta tvarka.

„Savivaldybė turi teisę nuspręsti, leisti palapines ir tualetus, ar neleisti, tačiau, ar leisti sueigą ir susirinkimą, tai ne Savivaldybės kompetencija. Konstitucijoje užrašyta, kad kiekvienam piliečiui garantuojama teisė į susirinkimus ir eitynes, jeigu tai nepažeidžia viešosios tvarkos. Mes šeštadienį buvome susirinkę prie Prezidentūros, žygiavome iki Seimo, jokios tvarkos nepažeidėme, gali paliudyti policija“, - naujienų portalui Balsas.lt sakė Naglis Puteikis.

REKLAMA
REKLAMA

Jis pabrėžė, kad ši sąlyga Konstitucijoje yra besąlygiška ir Konstitucija taikoma tiesiogiai. Politiko nuomone, prisidengdama pretekstu neišduoti leidimų dėl tualetų ir palapinių, Savivaldybė grubiai pažeidė Konstituciją.

„Sveikinu Vilniaus savivaldybę įstojus į antidemokratinių sostinių klubą: „ Minsko ir Maskvos klubas“. Tai vienintelės sostinės, kurios neleidžia mitinguoti“,  -piktinosi jis.

N. Puteikis neslėpė ambicijų ir taip pat piktinosi, kad vieniems rengti mitingus leidžiama, o kitiems ne. „Tai apskritai klasikinis dvigubų standartų taikymo pavyzdys“, - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimo narys įvardijo Darbo partijos (DP) ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) rengtus mitingus ir susiejo šių partijų gautus leidimus su tuo, kad Vilniaus savivaldybėje šios partijos užima daugumą.

„Jie elgiasi poputiniškai ir polukašenkiškai, jei mitingas nekenkia valdžios pamatams, jeigu nekritikuoja valdžios, vadinasi, galima, o jeigu mitingas kritikuoja valdžią, vadinasi negalima“, - kritikavo Vilniaus savivaldybės „viršūnėles“ N. Puteikis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų