REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narys Evaldas Jurkevičius, gavęs į savo elektroninį paštą atsiųstą šmeižiantį ir įžeidžiantį jo garbę bei orumą elektroninį laišką, kreipėsi į generalinį prokurorą Darių Valį.

REKLAMA
REKLAMA

Parlamentaro teigimu, gegužės 15 d. jam buvo atsiųstas elektroninis laiškas po jo dalyvavimo „Žinių radijo“ laidoje, kurioje buvo kalbama apie referendumą dėl Visagino atominės elektrinės.

REKLAMA

Pasak parlamentaro, el. laiške melagingai tvirtinama, kad: „Seimo narys konservatorius E. Jurkevičius atkakliai piršo mintį, kurios esmė – tauta yra mulkių mažaraščių, begalvių ir pan... sankaupa, kuriai jokie referendumai nereikalingi. Dėl VAE ref. irgi nereikia, nes jau viskas nuspręsta protingų, išmintingų galvų....“ (citata iš el. laiško).

„Tokiais teiginiais ne tik skleidžiama tikrovės neatitinkanti informacija, bet ir vyksta Seimo nario priešinimas su gyventojais. Jie raginami niekada nebalsuoti už tokius – „vilkus, užsimetusius avelės kailį, visada palaikančius korumpuotus sprendimus ir tik vaizduojančius save demokratais, besiveržiančius vadovybės galia prie lovio„ (cit. iš el. laiško), rinkėjams siūloma: “tokiems fariziejams parodyti deramą vietą“,- elektroninį laišką cituoja E. Jurkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Jis tvirtina, kad laidoje, kaip ir kasdienybėje, tautos nevadino ir nevadins jokiais neigiamais epitetais. „Mano išsakytų minčių esmė buvo tautos balso ir apsisprendimo teisės palaikymas referendumo klausimu, nors referendumas ir pavėluotas, todėl laiške pateikta informacija neatitinka tikrovės, o išsakyti teiginiai, kad esu korumpuotas, vaizduoju save demokratu, esu vilkas avelės kailyje, yra niekuo nepagrįsti ir žeidžia mano garbę bei orumą,“ – sakė E. Jurkevičius.

Politiko teigimu, tiek laidos pradžioje tiek ir vėlesniais savo pasisakymais jis išreiškė pritarimą piliečių balso teisei ir teisei rengti referendumą, išsakė nuomonę, jog tautos balsas turi būti išklausytas, o šiuo svarbiu klausimu būtina kuo išsamiau informuoti visuomenę apie priimamus sprendimus ir kitus svarbius veiksnius spaudoje, televizijoje ir kitose viešojo informavimo priemonėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šmeižiantis laiškas buvo paskleistas elektroniniu laišku ir išplatintas daugybei adresatų, tarp jų ir Seimo nariams, todėl akivaizdu, kad įžeidimas ir šmeižtas buvo viešas ir tapo žinomas tretiesiems asmenims“, – sako E. Jurkevičius.

Todėl vadovaudamasis Baudžiamojo kodekso 154 str. ir 155 str. Seimo narys E. Jurkevičius paprašė prokuratūros imtis priemonių ir nustatyti asmenį siuntusį elektroninį laišką ir taikyti baudžiamąją atsakomybę už įžeidimą ir šmeižimą.

„Melagingos informacijos skleidimas virtualioje aplinkoje jau tapo realia problema. Vis daugėja tokių, kurie mano, kad ten yra nebaudžiami. Juk sėdint prie kompiuterio šmeižti ir įžeidinėti didelių sugebėjimų nereikia, o gebėti argumentuotai kritikuoti žvelgiant į akis į akį dažnam pritrūksta ne tik žinių, bet ir drąsos,“ – sako E. Jurkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų