REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paaiškėjo šį savaitgalį „Viva Green Resort “ poilsio komplekse Nemenčinėje vykusio Lietuvos vaikų, jaunučių ir jaunių greitųjų šachmatų čempionato nugalėtojai. Pasak varžybas organizavusios Lietuvos šachmatų federacijos atstovų, tikėtina, kad tarp augančių šachmatininkų Lietuvoje turime nemažai būsimų tarptautinių čempionų. Čempionate viso amžiaus grupėse rungėsi 213 dalyvių, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Tiek vaikų pirmenybėse, tiek šiame čempionate jaunieji mūsų sportininkai turėjo puikią progą pademonstruoti meistriškumą ir gebėjimą greitai priimti sprendimus, džiaugiamės, matydami tiek perspektyvių šachmatininkų, ateityje skinsiančių laurus ir tarptautiniuose čempionatuose“, - teigė Lietuvos federacijos direktorius Arvydas Baltrūnas.

REKLAMA

Penktadienį prasidėjusiame čempionate varžėsi įvairaus amžiaus berniukai ir mergaitės: nuo mažiausiųjų (vaikų grupė iki aštuonerių metų) iki 18-mečių jaunių.

Vaikų grupėje iki 8 metų tarp berniukų geriausiai pasirodė kaunietis Augustas Gucaga, antras liko Ignas Vasiliauskas iš Marijampolės, o trečiąją vietą užėmė Plungės atstovas Paulius Meškėnas. Mergaičių tarpe čempionės titulą pelnė šiaulietė Izabelė Navickaitė, antra liko sostinėje gyvenanti Monika Misiuk, o jai nusileido taip pat šiaulietė Vytautė Mikalauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Grupėje iki 10-ies metų pirmosios trys vietos tarp berniukų atiteko atitinkamai Augustui Vaškevičiui (Marijampolė), Benui Mickui (Kaunas) ir Dmitrij Jablokov (Klaipėda). Mergaitės prizines vietas pasidalino štai taip: Marija Šibajeva (Klaipėda), Emilija Misiuk (Vilnius) ir Gabija Šimkūnaitė (Šiauliai).

Tarp jaunučių iki 12 metų berniukų geriausiai pasirodė Paulius Pultinevičius (Marijampolė), antras liko Matas Samulionis (Šiauliai), o bronza teko taip pat šiauliečiui Lukui Stauskui. Mergaičių čempione tapo šiaulietė Miglė Semonavičiūtė, antrą ir trečią vietas užėmė Rosita Griciūtė (Plungė) ir Gabija Balčiūnaitė (Kaunas).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiek vyresnių – iki 14 metų – jaunučių grupėje pirmas tarp vaikinų buvo Lukas Bučinskas iš Šiaulių, antroji ir trečioji vietos teko vilniečiams – Kiprui Eigminui ir Ignui Sidabrui. Tarp mergaičių geriausiai taip pat pasirodė šiaulietė – Agnė Semonavičiūtė, antra liko Skaistė Šaumanaitė (Panevėžys), o trečiąją vietą užėmė Gabrielė Gucagaitė iš Kauno.

Jaunių iki 16 metų lyderis – Titas Stremavičius iš Kauno, jam nusileido šiaulietis Marijus Vičas, o trečiasis liko Andrius Brazdžionis iš Panevėžio. Mergaičių iki 16 metų čempione tapo Radvilė Klepeckaitė iš Biržų, antroji liko vilnietė Gintė Gaižauskaitė, o trečiąją vietą užėmė taip pat biržietė – Aurelija Juknaitė.

Na, o vyriausiųjų – jaunių iki 18 metų – grupėje rezultatai išsidėstė taip: pirmąją vietą tarp vaikinų užėmė ir čempionu tapo Žygimantas Svitojus iš Marijampolės. Sidabras teko plungiškiui Gyčiui Vaičekauskui, o trečias liko dar vienas marijampolietis Robertas Velioniškis. Merginų čempione tapo Ivona Misiuk iš Vilniaus, jai nusileido Živilė Urbanavičiūtė iš Panevėžio, o trečioji vieta atiteko Miglei Lepeškaitei iš Kauno.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų