REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Net ir britų salose tik siauruose sluoksniuose puikiai žinoma „Bruichladdich Distillery" varykla gamina puikų škotišką – „Port Charlotte“ ar „Octomore“ viskiai juos suprantantiems yra beveik tobulo skonio. Žinoma, todėl ir jų kaina nėra itin humaniška – žemiškiausias „Bruichladdich Rocks“ perkant tiesiai iš gamintojo kainuoja 30 britiškų svarų, o ką  jau kalbėti apie 650 svarų kainuojantį 36 metų „DNA“ serijos butelaitį... Tiesa, ką jūs pasakytumėte apie stiklą „Leaf“ be ledo? Iš pat ryto. Alkoholis, pasirodo, gali turėti šį tą bendro ir su gamtą tausojančiais automobiliais.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo 1881 metų šaunų viskį varanti „Bruichladdich Distillery„ įsikūrusi Islay salose. 620 kvadratinių kilometrų plotas yra pats tas, kad galėtum susimastyti apie nuolatinį elektromobilio naudojimą. Būtent elektromobilis yra kasdienė varyklos vadovo Mark Reynier transporto priemonė. Kompanijos vadovas elektromobilį „Nissan Leaf“ naudoja dar ir kaip rezervinį elektros energijos šaltinį – firminė „Nissan Power Control System“ įranga leidžia ne tik įkrauti baterijas, bet ir prireikus elektromobilio baterijų energiją panaudoti kitiems elektros prietaisams. O tai gana dažnai praverčia saloje, kur eilinio štormo metu neretai sutrinka elektros tiekimas.

REKLAMA

Taip jau gavosi, kad „Nissan“ ir „Bruichladdich Distillery" tapo šiokiais tokiais partneriais – viskio ir elektromobilių gamintojus sukirsti rankomis paragino abiejų kompanijų deklaruojamas rūpestis gamta. Šio bendradarbiavimo vaisius – viskis gana keistu pavadinimu „Leaf“.  Stiklo šio gėrio jums internetu neįpilsime, tačiau siūlome pasigrožėti trumpa ekskursija po seną škotišką viskio varyklą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų