REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rutgerso universiteto (JAV) neurologams pirmą kartą medicinos istorijoje pavyko nufilmuoti tai, kas vyksta moters smegenyse, kai ji patiria orgazmą. Mokslininkai iš Naujojo Džersio paprašė, kad tyrime dalyvaujančios moterys atsigultų į magnetinio rezonanso tomografą ir užsiimtų „savistimuliacija“ tol, kol pasieks orgazmą. Tyrimo išvadose pabrėžiama, kad tai pavyko visoms be išimties tyrimo dalyvėms. Ir nors daugumai užteko mažiau nei 5 minučių, kai kurioms prireikė ir dvidešimties (paprastai pats moters orgazmas trunka 10–15 sekundžių).

REKLAMA
REKLAMA

„Specialistai užfiksavo, kad seksualinis susijaudinimas sukelia visą virtinę veiksmų, kurie piko metu veikia 30 skirtingų smegenų sričių. Orgazmas daro didžiulę įtaką moters nervų sistemai ir iš esmės padaro ją atsparesnę skausmui“, – pasakoja tyrimo autorius Jonathanas Leakas. „Orgazmas sukelia itin intensyvią reakciją moters kūne ir smegenyse“, – jam antrina Rutgerso universiteto psichologijos profesorius Barry R. Komisarukas.

REKLAMA

Užfiksuotus unikalius kadrus mokslininkai ketina viešai pristatyti neurobiologijos konferencijoje „Neuroscience 2010“, kuri dar šį mėnesį įvyks Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Kaip skelbia amerikiečių laikraštis „The Sunday Times“, šiuo metu tyrėjai ruošiasi naujam projektui – analogišką eksperimentą jie ketina atlikti su grupe vyrų. Be abejo, mokslininkams knieti išsiaiškinti, ar spėjimas, kad moteriškas orgazmas yra ilgesnis ir gilesnis, yra teisingas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų