REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Keliautojų bendruomenėse vyrauja labai gajus įsitikinimas, kad keliavimas poroje negali suteikti tokių pačių potyrių, kaip keliavimas vienumoje. Savaime aišku, keliaujant su kitu žmogumi atsiranda tam tikrų apribojimų, susijusių su būtinybe taikytis ne tik prie savo, bet ir bendrakeleivio poreikių. Bet tai ne visuomet trūkumas. Keliavimas dviese dar nereiškia, kad visur reikės laikytis kartu kaip Siamo dvyniams. Nebūtina visur sėdėti prie to paties staliuko, važiuoti ta pačia rikša ar lankytis to paties pobūdžio renginiuose. Užtenka teisingai suvokti, ką reiškia keliavimas dviese, ir tai atneš didžiulę naudą bet kokiai kelionei.

REKLAMA
REKLAMA

Perpus pigiau

Tai, ko gero, pats akivaizdžiausias keliavimo dviese privalumas. Keliaujant poroje, didelė išlaidų dalis apmokama iš abiejų keliauninkų kišenių. Pinigai labai dažnai yra pagrindinis faktorius, apsprendžiantis, kelionė apskritai įvyks ar ne. Vykstant kur nors kartu, abiejų partnerių biudžetai nukreipiami vienam tikslui – keliavimui. Net ir jeigu tik maža išlaidų dalis padengiama iš bendro kelionės fondo, keliauti poroje vis tiek pigiau vienam. Dvivietis viešbučio kambarys, apskaičiavus kainą vienam asmeniui, kainuoja pigiau, nei vienviečiai apartamentai; šešių alaus butelių pakuotė vienam gėrovui gali pasirodyti per didelė, tačiau dviese tai jau optimalus kiekis, ir jis atsieis pigiau, nei atskirai pirkti tris butelius. Tai tik keli pavyzdžiai, kaip kelionė poroje gali padėti sutaupyti vertingus pinigus, kuriuos paskui galima išleisti kitiems reikalams.

REKLAMA

Keliauti poroje – saugiau

Kartą vienas vyras pateko į košmarišką situaciją: laipiodamas olomis jis paslydo ir įkrito į siaurą properšą. Jo ranką užspaudė nepajudinamai sunkus akmuo. Vargšas keliautojas iškeliavo visiškai vienas ir įstrigęs atokioje vietoje niekaip neįstengė prisišaukti pagalbos. Pratūnojęs šiame uoliniame kalėjime daugiau nei penkias dienas, vyriškis, siekdamas išsilaisvinti, turėjo pats sau nusipjauti prispaustą ranką. Užpernai apie šį siaubingą nutikimą buvo pristatytas filmas „127 valandos“ – būtent tiek laiko nelaimėlis išbuvo plyšyje tarp uolų.

REKLAMA
REKLAMA

Kelionių metu nesunku susirasti naujų draugų, tačiau visuomet geriausia kliautis senu pažįstamu, su kuriuo buvo išsiruošta į išvyką. Kai kur nors vykstama su kompanija būna saugiau vien jau todėl, kad kur nors staiga pradingus, bendražygiai gali skubiai pradėti paieškas. Kitu atveju gali praeiti kelios dienos ar net savaitės ir mėnesiai, kol kažkas pastebės, jog dingo kažkoks užsienietis. Be to, kelionės draugus paprastai sieja bendri interesai ir pomėgiai, todėl lengviau susitarti dėl visokiausių dalykų ir greičiausiai neteks dažnai išsiskirti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Keliaujant dviese ne taip išvargstama

Kad ir kokios jaudinančios kartais būtų, ilgos kelionės vienišus klajūnus greitai išsunkia. O ypač jų pirminį entuziazmą. Labai nesunku išsikvėpti, kai keliaujant puolama išmėginti ir aplankyti viską, kas tik šauna į galvą. Nuo tokios padėties gali apsaugoti kelionės partneris, primenantis, kad jau laikas padaryti nedidelę pertrauką. Keliavimas poroje ne toks įtemptas dar ir todėl, kad išvykos metu nereikia vienam pačiam kurti planų apie būsimą nakvynę, maistą ir tolimesnį maršrutą, – visos šios atsakomybės būna pasidalijamos tarpusavyje.

REKLAMA

Kelionių metu geriau matomas tikrasis žmogaus charakteris

Kelionėse gali labai greitai suprasti, koks iš tikrųjų yra žmogus, su kuriuo keliaujama. Praktiškai kiekvienoje kelionėje įsiplieskia didesnės ar mažesnės konfliktinės situacijos, prireikia spręsti įvairias problemas, ieškoti kompromisų. Būtent esant tokioms situacijoms labai greitai atsiskleidžia tikrasis žmogaus būdas, neretai gerokai besiskiriantis nuo prieš tai įsivaizduoto. Stropiai maskuojamos, kai kurios nepageidautinos charakterio padiktuotos ydos gali išlikti nepastebėtos kelis pirmuosius draugystės mėnesius ar net metus, bet atsidūrus kelionėje jos gali išryškėti jau po poros dienų.

REKLAMA

Kai kurios kelionės tiesiog nesutvertos vienišiams

Esama daugybės situacijų, kai nėra nieko geriau, kaip būti kur nors išvykus ne vienam, o su kitu ar kitais žmonėmis. Kai kurie keliautojai įpratę dalytis įspūdžiais internetiniuose dienoraščiuose (blog), bet daryti tą patį gyvai su šalia esančiu kompanionu gali būti dar smagiau. Kartais įdomu sužinoti, kaip į viską žiūri tą patį matęs ir patyręs žmogus. Svečiose šalyse pasitaiko ir tokių atvejų, kai būnant vienam tikėtina pasijusti nepatogiai. Tarkime, Kinijoje yra labai plačiai paplitęs paprotys valgį prie stalo sėdintiems žmonėms išdėstyti ne atskiromis porcijomis, o pateikti iš vieno didelio puodo ar lėkštės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kompromisai suteikia progą išmėginti naujus dalykus

Kolega keliautojas nėra klusnus ginklanešys Sanča Pansa. Jis taip pat turi savo interesų ir tai greitai pasimatys, kai prieis metas rinktis, ką veikti toliau. Tačiau tai nėra blogai. Netgi priešingai, tokiomis aplinkybėmis tiek vienas, tiek kitas keliautojas išbando aibę naujų dalykų ir aplanko tokias vietas, apie kurias, keliaudamas vienas, būtų net nesusimąstęs.

Keliavimas suartina

Nesvarbu, ar kelionė praeis sklandžiai, ar su kokias nors rūpesčiais, ji padeda sustiprinti tarpusavio ryšį. Grįždami abu keliautojai namo parsiveža didelį bendrų nuotykių, potyrių bei įspūdžių bagažą. Ilgesniu kelionių metu žmonės neretai atranda turintys daugiau bendro nei manė kada nors anksčiau.

V. Karimovas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų