REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šeštadienį vykusiame Lietuvos automobilių ilgų distancijų žiedinių lenktynių čempionato I-ajame etape greičiausia buvo „Torlina – Martin Sport“ komanda. 555 km atstumą Martynas Samuitis, Linas Adomavičius ir Robertas Kupčikas įveikė per 4 val. 10,7 sek., artimiausius varžovus aplenkę 5-ių Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasos ratų atstumu teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Startavusi iš antrosios pozicijos, jau po pirmojo rato Martyno Samuičio vairuojama „Honda Civic Type R“ aplenkė lenktynes pradėjusį  „Rimo“ komandos „BMW 330D“ ir atsiplėšė nuo konkurentų.  Rimčiausiu varžovu „Torlina – Martin Sport“ komandai turėjęs būti R.Blažulionio ir S.Vitkausko vairuojamas automobilis dėl gedimo iš lenktynių pasitraukė vos po 17 ratų.

REKLAMA

Antroji Lietuvos automobilių ilgų distancijų žiedinių lenktynių čempionato I-ojo etapo vieta atiteko „Alfa Romeo“ klubo lenktynininkams Rimvydui Agurkiui, Tomui Plaščynskui ir Kastyčiui Stankaičiui, vairavusiems „Alfa Romeo GT“.  Treti finišavo „Artas Racing“ komandos lenktynininkai Artūras Mrazauskas, Dainius Kablys, Darius Baltramiejūnas ir Mindaugas Boguševičius su „BMW 330CD", nuo nugalėtojų atsilikę 16-os ratų atstumu.

REKLAMA
REKLAMA

Lenkynių nugalėtojams – „Torlina – Martin Sport“ - priklauso ir geriausias „Nemuno žiedo“ trasos rato įveikimo laikas: už vairo sėdint Martynui Samuičiui „A2000" klasės „Honda Civic“ ratą apsuko vos per 1 min 20,2 sek.

Praėjusią vasarą triumfavęs  „1000 km“ lenktynėse M.Samuitis džiaugėsi pirmą kartą Lietuvoje surengtomis 555 km lenktynėse: „Tai pusė Palangos lenktynių kilometražo, būtų neprotinga atsisakyti tokios galimybės pasitikrinti jėgas. Juolab, šį sezoną pasikeitė mūsų komandos sudėtis: Robertas Kupčikas – puikus, patyręs lenktynininkas, o Linui Adomavičiui tai buvo pirmoji automobilių lenktynių patirtis gyvenime. Apmaudu, kad iš kovos pasitraukė „Rimo“ komanda – azarto būtų buvę daugiau, bet tikiuosi, kad kituose etapuose sulauksime rimtesnės konkurencijos. Organizatoriai ėmesi nelengvos užduoties atgaivinti ilgų distancijų žiedines lenktynes ir tikiu, kad jiems pavyks – pirmos varžybos surengtos puikiai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos automobilių ilgų distancijų žiedinių lenktynių čempionatas, susidedantis iš 4-ių etapų, šiemet organizuojamas pirmąjį kartą. Antrasis čempionato etapas vyks „1000 km“ lenktynių metu Palangoje, trečiasis – „1000 km“ lenktynių Rygoje metu, o finalinis etapas, kurį kaip ir pirmąjį organizuos „Dolce Moto“ klubas, vyks „Nemuno žiede“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų