REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

V. Alekna - už „Bayern“, D. Imbras, K. Navickas, V. Urbonas - už „Chelsea“, L. Kleiza, T. Vaitkus, A. Bižokas ir kiti - už gražų futbolą,

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį 21.45 Lietuvos laiku Miunchene (Vokietija) prasidės svarbiausias šių metų Europos klubinio futbolo įvykis – UEFA Čempionų lygos finalinės rungtynės. Jose susitiks vietos „Bayern“ ir Londono „Chelsea“  komandos.

REKLAMA

Aiškinomės, ar šiomis rungtynėmis domisi Lietuvos atletai. Ar žiūrėsite Čempionų lygos finalą? - klausėme įvairių sporto šakų atstovų. Futbolininkus palikome nuošalėje. Kad jie šias rungtynes žiūrės, suprantama ir taip.

Irkluotojui, alpinistui ir lenktynininkui futbolas - ne motais

Tik trys iš apklaustųjų pareiškė, kad futbolu nesidomi.

„Ne. Jau kuo kuo, bet futbolu nesidomiu ir nežiūriu,“ – kategoriškiausiai pareiškė dukart Europos čempionas, Pekino olimpinių žaidynių dalyvis irkluotojas Mindaugas Griškonis.

REKLAMA
REKLAMA

„Nelabai futbolu domiuosi. Tai ir nesiruošiu žiūrėti,“ – kalbėjo žiemą Andų viršūnes šturmavęs Lietuvos techninės klasės alpinizmo čempionas Arūnas Kamandulis.

Buvęs „Formulės-2“ lenktynininkas Kazimieras Vasiliauskas dabar pats vieši Vokietijoje. Tačiau šią šalį apėmęs finalo  laukimas lietuvio meile futbolui neužkrėtė.

„Aš nelabai domiuosi futbolu. Žinau, kad vokiečių klubas žaidžia tame finale. Bet neieškosiu progos pažiūrėti šių rungtynių,“  - kalbėjo autolenktynininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trukdys kelionė ir principai

Nežiūrės čempionų lygos finalo ir daugkartinis Europos čempionatų prizininkas plaukikas Vytautas Janušaitis. Tiesa, ne dėl to, kad futbolas jam būtų neįdomus.

„Domiuosi futbolu ir žiūrėčiau, bet išvykstu į varžybas ir negalėsiu to daryti,“ – sakė plaukikas.

Į Europos pirmenybes Vengrijoje išvykstančiam  V. Janušaičiui nėra svarbu kuri komanda laimės: „Jei žiūrėčiau, sirgčiau už gražų futbolą. Manau, kad laimės „Chelsea“. Nežinau kodėl. Tiesiog man atrodo, kad jie stipresni.“

REKLAMA

Nežiūrės didžiojo futbolo renginio  ir dukart pasaulio čempionas kiokušin karatė kovotojas Donatas Imbras. Nors sako, kad futbolas jam labai patinka. Tiesiog D. Imbras principingai nežiūri televizoriaus.

„Šiaip tai futbolas man – antroji sporto šaka. Žiūrėti, tai nežiūrėsiu, bet kad įvykius seksiu – tai tikrai taip. Aš iš principo laikausi nuomonės, kad televizorius yra blogis. Ir jo nežiūriu,“ – kalbėjo karatė kovotojas.

Jis žino ir kurią komandą palaikys finale. „Sirgsiu už anglus, už ką daugiau? Labai tikiuosi, kad pagaliau jiems pasiseks,“ – mano D. Imbras.

REKLAMA

Pasaulio  sportinių šokių čempionas Arūnas Bižokas šiuo metu yra Maskvoje. Jis nėra tikras, ar futbolą jam pamatyti pavyks, nors tikrai to neatsisakytų.

„Jeigu pavyks – žiūrėsiu. Šiaip mes dabar Maskvoje, nes mums - pasirodymas. Ir kaip tik apie tai kalbėjome. Čia bus Vienos pokylis ir jame bus ekranai, tai tikiuosi, kad pažiūrėti pavyks, nors dar nesu tikras,“ – kalbėjo šokėjas.

Jis šiose rungtynėse neturi asmeninių favoritų. „Nesirgsiu nei už vienus. Tad nežinau ir kas laimės. Man šiaip yra įdomu pasižiūrėti futbolą,“ – sakė  A. Bižokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kas už „Bayern“, kas už „Chelsea“

Du kartus olimpinis čempionas lengvaatletis Virgilijus Alekna „Bayern“ ir „Chelsea“ rungtynes žiūrės namie.

„Mano komanda jau iškrito. Sirgau už vieną ispanų klubą. O iš tų kas liko, tai tikriausiai sirgsiu už vokiečius. Jų ir biudžetas „Chelsea“ biudžetui ženkliai nusileidžia ir žaidėjai man labiau patinka.  Manyčiau, kad „Bayern“ laimės,“ – kalbėjo disko metikas.

Nepateko į finalą ir Pekino olimpinių žaidynių dalyvio badmintonininko Kęstučio Navicko mėgstama komanda. Bet nežiūrėti rungtynių, sportininkas negalėtų

REKLAMA

„Aišku, žiūrėsiu. Reikia futbolu domėtis, o dar - tokio lygio... Privalomai reikia žiūrėti. Žiūrėsiu su savo broliu dvyniu ir su draugais. Sirgau už Madrido „Real“, bet kadangi jis iškrito, tai palaikysiu „Chelsea“.  Nes esu daug metų pragyvenęs Vokietijoje ir visą laiką sirgau prieš „Bayern“. Galvoju, kad „Chelsea“ laimės,“ – kalbėjo geriausias Lietuvos badmintonininkas.

Už „Chelsea“ sirgs ir pasaulio ultratriatlono čempionas Vidmantas Urbonas. Jis bandė atspėti ir rungtynių rezultatą. Suprantama - Londono komandos naudai.

REKLAMA

„Žiūrėsiu rungtynes  be jokios abejonės. Sirgsiu už „Chelsea“.  Manau kad jie laimės. 2:1,“ – kalbėjo ultratriatlonininkas.

Panevėžietis Čempionų lygos finalą žiūrės sostinėje.

„Dabar treniruoju vaikus. Vyksime į triatlono varžybas Vilniuje, o vakare kartu su vaikais tenai žiūrėsim futbolą. Negrįšime į namo, nes varžybos vyks dvi dienas,“ – aiškino V. Urbonas.

Svarbu žaidimo grožis

Kiokušin karatė pasaulio čempionas Paulius Klapatauskas irgi mano, kad Europos klubų čempione taps Londono komanda. Tiesa, jis nėra „Chelsea“ gerbėjas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šiaip labai didelio skirtumo kas laimės man nėra. Pats futbolas, žaidimas - įdomu. Vokiečiai žaidžia namuose, „Chelsea“ - Abramovičiaus klubas. Pats principas kelia susidomėjimą. Kažkodėl galvoju, kad „Chelsea“ laimės. Jiems – mažesnis psichologinis spaudimas. O ir pinigai klubo biudžete irgi nėra paskutinis dalykas,“ – samprotavo Lietuvos kiokušin karatė rinktinės treneris.

Jis dar nėra apsisprendęs kur žiūrės futbolą.

„Deriname su kompanija galimybes pasižiūrėti. Iš tiesų nėra didelio skirtumo ar namuose, ar kur kitur, kur išeis, ten ir žiūrėsiu. Gal pavyks kur su draugais, gal namuose, bet tikrai žiūrėsiu bet kokiu atveju ,“ – tvirtino P. Klapatauskas.

REKLAMA

Nėra nusprendęs, kur žiūrėti futbolą ir ledo ritulininkas Arūnas Aleinikovas.

„Jei kas pakvies kur, tai žiūrėsiu su draugais, gal pas ką nors svečiuose. Dar nelabai planavau – kur. Bet šiaip visi draugai rengiasi žiūrėt šitas rungtynes, tai reikės nebent pasirinkti: kur ir su kuo,“ – kalbėjo ledo ritulio vartininkas.

Jis neatsakė kurią komandą palaikys: „Jei tai būtų ledo ritulys, tikrai pasakyčiau už ką sergu, bet futbole negalėčiau. Sirgsiu už gražų futbolą.“

A.    Aleinikovas galvoja, kad daugiau šansų laimėti turi vokiečiai: „Manau, kad laimėti turi „Bayern“. Jei laimės „Chelsea“, tai nebent drausme. „Bayern“ turėtų parodyti gražesnį žaidimą.“

REKLAMA

Ledo ritulininkui pritaria ir krepšininkas Linas Kleiza.

„Finalą, žiūrėsiu. Manau, kad laimės vokiečiai. Bet nesirgsiu aš nei už vienus. Sirgsiu - už gražų futbolą,“  - kalbėjo Toronto „Raptors“ puolėjas.

„Giro d'Italia“ dalyvaujantis dviratininkas Tomas Vaitkus neprognozavo Čempionų lygos finalo laimėtojo.

„Aš neseniai pradėjau labiau domėtis futbolu, draugas įtraukė. Kažkaip Peletone tylu, nesigirdėjo jokių kalbų. Kas laimės, nenoriu spėlioti, aš už gražų žaidimą,“ – sakė dviratininkas.

Olimpinė čempionė futbolui nepriešiška

Gajus stereotipas, kad kai dauguma vyrų įbeda akis į televizoriuje vykstantį Čempionų lygos finalą, moterims savaitgalis nebūna mielas...

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau olimpinės čempionė Daina Gudzinevičiūtė tai paneigė. Tiesa,  ji finalo rungtynių nežiūrės. Bet ne dėl to, kad jaustų priešpriešą futbolui.

„Dabar esu išvažiavusi ir viešbučio numeryje neturiu televizoriaus. Šiaip turbūt žiūrėčiau, jeigu būtų kompanija,“ – kalbėjo  šaulė.

Ji Kipre ruošiasi birželio 24 d.  prasidėsiančiam Europos čempionatui.

D. Gudzinevičiūtė, gavusi asmeninį pakvietimą į Londono olimpines žaidynes, nevertina Europos pirmenybių, tik kaip apšilimo prieš olimpiadą.

„Varžybos – tai ne treniruotė. Jose reikia padaryti viską, kad pasirodytumei kiek įmanoma geriau. Nors, suprantama, pagrindinis metų akcentas yra olimpiada. Ir pagrindinis pasiruošimas bus jai. Laiko dar yra. Jau šitose varžybose aš tikiuosi pasirodyti gerai,“ – kalbėjo D. Gudzinevičiūtė apie šaudymą į skriejančius taikinius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų