REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mitinge Daukanto aikštėje nenorėjęs sakyti pavardės Santariškių klinikų darbuotojas Balsas.lt žurnalistams pasakojo, kad penktadienį mažoji mergaitė, kurią ketvirtadienio rytą po policijos operacijos iš tetos Neringos Venckienės namų išsivežė motina Laimutė Stankūnaitė, su apsauga buvo skubiai atvežta į šių klinikų reanimacijos skyrių. Po kurio laiko taip pat su apsauga mergaitė buvo išvežta iš ligoninės. Daugiau informacijos suteikti jis sakė negalįs, kadangi dauguma darbuotojų iš patalpų buvo išprašyti.

REKLAMA
REKLAMA

L. Stankūnaitės advokatas: ką tik kalbėjau su mama, viskas tvarkoje

„Kas atsitiko mergaitei, kad ji vakar buvo skubiai atvežta į Santariškių klinikų reanimacijos skyrių“? - Balsas.lt paklausė Laimutės Stankūnaitės advokato Gintaro Černiausko.

REKLAMA

„Pirmą kartą tai girdžiu. Šį rytą bendravau telefonu su mama ir nieko panašaus neišgirdau. Vakar vakare lankėsi socialinės darbuotojos, taip pat - dvi Seimo narės ir visi patvirtino, kad viskas gerai“,- pareiškė jis.

„Nebent būtų nuslėpta nuo manęs“, - pridūrė G. Černiauskas ir nusprendė dar kartą susisiekti su mergaitės mama.

Po kurio laiko G. Černiauskas informavo dar kartą kalbėjęs su L. Stankūnaite.

„Ji ką tik buvo su mergaite lauke. Laimutė labai nustebusi dėl tokio akibrokšto, kad visais įmanomais būdais bandoma skleisti dezinformaciją, kurstyti nesantaiką, eskaluoti šią temą ir kurti sąmokslo teorijas. Ji užtikrino mane, kad jeigu kas nors atsitiktų ar su ja, ar su vaiku, ar kokie kiti nenumatyti dalykai, pirmas apie tai sužinočiau aš“, - sakė G. Černiauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Advokatas pareiškė paprašęs perduoti telefoną mergaitei ir pats su ja ką tik kalbėjęsis.

„Aš su ja kalbėjau, klausiau, ką ji veikia. Ji šiuo metu turi gyvūnėlį, triušiuką, ir žaidžia su juo. Ji papasakojo, kas jis, koks jis. Klausiau, kada atvažiuos į svečius pas mane, mano vaikai  labai norėtų susipažinti su ja. Ji taip pat pasakė, kad norėtų susipažinti ir kad labai laukia šito susitikimo“, - Balsas.lt sakė G. Černiauskas.

Jis pabrėžė, kad jie nesiruošia mergaitės slėpti nuo visuomenės.

„Visuomenė žinos, kaip ji jaučiasi, kaip ji gyvena, ar ji yra laiminga“, - teigė G. Černiauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Artimieji: dabar mes apie viską sužinome paskutiniai

Paklausta, ar ką nors žino apie tai, kad mergaitė penktadienį galbūt buvo atvežta į ligoninę, Drąsiaus Kedžio teta Audronė Skučienė Balsas.lt sakė, kad jų šeima apie tai nieko nežino.

„Ko gero, dabar mes apie viską sužinosime paskutiniai ir tik iš spaudos“, -  pridūrė ji.

Kitų Balsas.lt šaltinių teigimu, mergaitė tikrai buvo atvežta į Santariškių klinikas. Tačiau pasakyti dėl kokių priežasčių tai buvo padaryta, šaltiniai atsisakė.

Kodėl nerimauja artimieji ir visuomenė?

Visuomenei nerimą kelia kai kurios mergaitės paėmimo iš globėjos namų detalės: nors spaudos konferencijos metu antstolė Sonata Vaicekauskienė kategoriškai neigė, kad vaiką buvo bandyta įsukti į antklodę, globėja Neringa Venckienė vėliau pasakojo, kad prieš paimant mergaitę porą kartų bandyta šiai ant galvos užmesti antklodę, bet to padaryti pareigūnams nepavyko, nes sutrukdė globėja.

REKLAMA

Po mergaitės paėmimo D. Kedžio šeimos nariai ne kartą akcentavo, kad skubėdami išgabenti mergaitę, pareigūnai šios antklodės nepaliko Kedžių namuose (nors vaikas išneštas be jos), bet ir per didelę sumaištį ją pasiėmė su savimi. Artimųjų teigimu, esama įtarimų, kad minėtoji antklodė buvo mergaitei paruošta specialiai: spėjama, kad galėjo būti panaudotos dujos ar milteliai, kurių įkvėpus sutrinka koordinacija ir panašiai. Pareigūnai spėjimus apie tai, kad buvo panaudoti kokie nors preparatai, neigia.

D. Kedžio teta Audronė Skučienė prisiminė ir dar vieną gana keistą nutikimą kovo mėnesį, kuomet pirmą kartą nesėkmingai buvo bandyta paimti mergaitę iš globėjos namų.

„Tą kartą motina atnešė vaikui saldainį, bet mergaitė to saldainio nevalgė. Po kurio laiko L. Stankūnaitė tarstelėjo „Tai aš pasiimu“ ir įsidėjo saldainį atgal į rankinę. Mums tai pasirodė labai keista“, - pasakojo teta ir pridūrė, kad veikiausiai tas saldainis buvo kuo nors „ypatingas“, kad niekam kitam jo nebuvo galima pasiūlyti, tik mergaitei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų