REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tyrėjai, atliekantys sprogimo Brindizio mieste tyrimą, linkę manyti, kad sprogimą, nugriaudėjusį šeštadienio rytą prie licėjaus, organizavo mafija, praneša agentūra „Adnkronos“, remdamasi šaltiniais tardymo institucijose.

REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 15.57) Italijos sostinėje atšaukta per šimtą renginių, suplanuotų šeštadienio vakarą per tarptautinę akciją „Muziejų naktis“. Apie tai pranešė Romos meras, paaiškinęs, kad toks sprendimas susijęs su sprogimu, įvykusiu Brindizio mieste, per kurį žuvo dvi merginos.

REKLAMA

„Mes tikimės, kad vyriausybė paskelbs nacionalinį gedulą. Mūsų manymu, į tokią nelaimę derėtų sureaguoti nacionaliniu lygiu“, – sakė meras.

Amžinasis miestas turėjo tapti tarptautinės iniciatyvos „Muziejų naktis“ centru Italijoje. Ši akcija rengiama šeštadienį daugelyje šalių, tarp jų – ir Lietuvoje.

Italijos kultūros ministerija kartu su Romos valdžia suplanavo dešimtis renginių sostinės muziejuose, kurie lankytojų turėjo laukti iki antros valandos nakties. Romos transporto kompanija suorganizavo papildomus autobusų maršrutus.

REKLAMA
REKLAMA

Kai kurios „Muziejų nakties“ iniciatyvos buvo skirtos paminėti Sicilijos teisėjo Giovanni Falcone ir jo žmonos 20–ąsias žūties metines.

Mėnesio pradžioje policija vykdė operaciją „kietas riešutėlis“, per kurią buvo sugauti 16 mafijos „Sacra Corona Unita“ narių.

Naujausiais duomenimis, per sprogimą pietinėje Italijos dalyje Apulijoje žuvo dvi moksleivės. Mirė moksleivė, kuri sunkios būklės buvo gydoma reanimacijoje. Anksčiau buvo skelbta apie vieną žuvusią moksleivę ir šešetą sužeistų.

Sprogimas nugriaudėjo apie 8 val. ryto vietos laiku.

Licėjus, prie kurio nugriaudėjo sprogimas, pavadintas garsaus teisėjo Giovanni Falcone žmonos garbei. G. Falcone buvo žinomas kaip vienas garsiausių kovotojų su Italijos mafija.

Teisėjas su žmona ir trimis apsaugininkais žuvo per teroro išpuolį 1992 m. gegužę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų