REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį abiturientai laikė valstybinį anglų kalbos egzaminą. Klaipėdoje viename iš egzaminų centrų sustreikavo technika.

REKLAMA
REKLAMA

Uostamiestyje laikyti valstybinį anglų kalbos egzaminą turėjo 1305 abiturientai. Į jį dėl įvairių priežasčių neatvyko 57 moksleiviai.

REKLAMA

Daug abiturientų į egzaminą neatvyko, nes kiek anksčiau jau buvo gavę tarptautinio anglų kalbos egzamino įvertinimą. Keliems abiturientams neleista laikyti egzamino, nes jie neišlaikė įskaitos. Daugiausiai tai suaugusiųjų mokyklos auklėtiniai.

6 moksleiviai į egzaminą neatvyko dėl nežinomų priežasčių.

Klaipėdos savivaldybės Ugdymo kokybės ir kaitos poskyrio vedėja Virginija Kazakauskienė spėjo, kad šie abiturientai galėjo ir persigalvoti. Mat brandos atestatui gauti užtenka išlaikyti ir porą egzaminų.

REKLAMA
REKLAMA

Vedėja apgailestavo, kad vienas abiturientas į egzaminą pavėlavo. Tad jį laikyti pradėjo laikyti pusvalandžiu vėliau nei kiti.

Egzaminas vyko 11 centrų, išsibarsčiusių po įvairias Klaipėdos mokyklas. Viename jų per pirmąją klausymo užduotį užstrigo technika. Kitose mokyklose egzaminas vyko sklandžiai.

Valstybinis anglų kalbos egzaminas yra vienas gausiausių.

Moksleivių skaičiumi jį pranoksta tik privalomasis lietuvių kalbos egzaminas.

S. Lukošiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų