REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos teismas (VAT) atmetė Seimo nario Aleksandro Sacharuko ir buvusio Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) direktoriaus pavaduotojo Vytauto Giržado skundus panaikinti Vilniaus miesto pirmojo apylinkės teismo priimtas nutartis ir paliko jas galioti.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip informuoja Generalinė prokuratūra, balandžio 13 ir 16 dienomis sostinės apylinkės teismas patenkino Generalinės prokuratūros prokurorų prašymą leisti daryti kratą įtariamojo V. Giržado gyvenamojoje vietoje bei asmens kratą.

REKLAMA

Prokurorai ikiteisminio tyrimo teisėjams nurodė, kad jos reikalingos atliekant ikiteisminį tyrimą dėl galimo valstybės tarnautojų piktnaudžiavimo ir dokumento suklastojimo. Įtariamasis V. Giržadas gyvena bute, kuris priklauso Seimo nariui A. Sacharukui, tačiau pastarasis realiai jame negyvena. Teisėsaugos pareigūnai įtariamojo gyvenamoje vietoje atliko kratą.

A.Sacharukas (nuotr. Elta) (nuotr. Balsas.lt)A. Sacharukas (nuotr. Elta)

A. Sacharukas ir V. Giržadas nesutiko su Vilniaus miesto pirmojo apylinkės teismo priimtomis nutartimis ir apskundė jas kaip neteisėtas ir nepagrįstas apeliacine tvarka.

REKLAMA
REKLAMA

VAT išnagrinėjo minėtųjų asmenų skundus, susipažino su ikiteisminio tyrimo medžiaga ir atmetė pareiškėjų prašymus bei paliko galioti Vilniaus miesto apylinkės teismo priimtas nutartis.

Ši teismo priimta nutartis galutinė ir neskundžiama.

Buvęs FNTT direktoriaus pavaduotojas V. Giržadas yra įtariamasis tyrime dėl banko „Snoras“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų