REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį ketvirtadienį, gegužės 17 d., visuomeninės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ darbuotojai į Paparčių Šv. Juozapo vaikų globos namus lydėjo Didžiosios Britanijos 3-ių krovininių automobilių konvojų, atgabenusį paramą Lietuvos vaikams. Penktadienį kelionė tęsiama: parama pasieks vaikus, augančius Pabradės vaikų globos namuose bei organizacijai priklausantį padalinį Utenoje.

REKLAMA
REKLAMA

6 tonas dovanų, kurias anglai iš savo tėvynės gabeno net 5 dienas, sudaro tik tie daiktai, kurie buvo surinkti pagal globos įstaigų pateiktus poreikius ir norus. Tad labdaros sunkvežimiuose buvo atgabenti ne tik drabužiai ir avalynė, bet ir namų apyvokos daiktai, indai bei skalbimo mašinos. Šiuo atveju, pagal nusistovėjusias britų paramos teikėjų taisykles, visa perduodama parama turi būti sudaryta tik iš naujų arba mažai naudotų, tačiau labai aukštos kokybės daiktų.

REKLAMA

Šis paramos konvojus tai jau 16 metų Anglijoje gyvuojanti pagalbos tradicija, kurią organizuoja britų Susisiekimo darbuotojų sąjunga (Communication Workers Union Humanitarian Aid), jungianti buvusius ir esamus britų Karališkojo pašto (Royal Mail), Telekomo (British Telecom) ir panašių bendrovių darbuotojus, kurie Anglijoje sukomplektuotą paramą veža savanoriškai. Sukomplektuoti automobiliais vežamą paramą jiems trunka iki pusės metų, nes visus daiktus renka ar perka patys sąjungos nariai, jų draugai ir pažįstami.

REKLAMA
REKLAMA

Tokie paramos konvojai pagalbos laukiančiuosius pasiekia 2 kartus per metus – balandį ar gegužę ir spalį. Apvažiavę ne vieną šalį, šį rudenį anglai keliaus į Bulgariją, o jų automobilių sąstatą sudarys net 10 tokių krovininių automobilių. Lietuvoje minėtos sąjungos atstovai jau kartą lankėsi ir prieš trejus metus paramą gabeno į Kaišiadorių rajone įsikūrusius vaikų globos namus „Sos vaikai“.

„Apie tai, kad paramos konvojai ketina atvykti į Lietuvą, sužinojome bene prieš pusmetį, tačiau ilgą laiką dar laukėme, kurią nevyriausybinę organizaciją Lietuvoje britų paramos teikėjai pasirinks. Mums teko pateikti įvairias ataskaitas bei informaciją apie savo vykdomą veiklą per Lietuvos ambasadą Didžiojoje Britanijoje mus susiradusiai sąjungai ir vėliau ilgai derinti atvykimo bei pačios paramos detales. Mums labai reikšminga, kad atsargūs britai įvertino tai, ką mūsų organizacija daro Lietuvoje ir atvyko padėti mūsų globojamiems vaikams. Jau po pirmojo susitikimo Paparčiuose jie pažadėjo netrukus svarstyti dar kartą grįžti aplankyti mūsų šalies vaikų. Vienas pagrindinių jų humanitarinės pagalbos principų – patiems įteikti atvežtą paramą vaikams, kad ir kaip toli nuo Anglijos jie gyventų. Todėl mums labai svarbu, kad atvykę ir apsilankę vaikų globos namuose svečiai įsitikino tikslingu savo kelionės krypties pasirinkimu – tai užtikrins didėjantį pasitikėjimą nevyriausybinėmis organizacijomis ir jų veikla mūsų krašte“, - sako visuomeninės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ generalinė direktorė Rasa Dičpetrienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų