REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Drąsiaus Kedžio sesuo ir buvusi jo dukters globėja Neringa Venckienė bei tėvai Andrius ir Laimutė Kedžiai pateikė teismui prašymą leisti matytis su mergaite. Prašyme teismui teigiama, kad mažametė buvo prievarta išplėšta iš globėjų namų, o artimieji turi visas teises bendrauti su mergaite, tad Laimutė Stankūnaitė turėtų būti įpareigota sudaryti tam sąlygas.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos Respublikos civilinio kodekso 3.176 straipsnio 1 dalis reglamentuoja, kad jeigu tėvai atsisako sudaryti sąlygas bendrauti vaikams su artimaisiais giminaičiais, valstybinė vaiko teisių apsaugos institucija gali įpareigoti tėvus sudaryti sąlygas artimiesiems giminaičiams bendrauti su vaikais.

REKLAMA

2012 m. gegužės 18 d. mergaitė buvo išplėšta prievarta iš mūsų namų, kur ji ketverius paskutinius metus pastoviai gyveno“, – rašoma prašyme teismui.

Prašyme teismui taip pat akcentuojama, kad perdavus mergaitę motinai, giminaičiams iš tėvo pusės net nėra žinoma jos buvimo vieta: „Mums nežinoma, kur šiuo metu yra mergaitė. Nežinoma jo motinos L. Stankūnaitės gyvenamoji vieta, jos kontaktai, taigi nėra galimybių kreiptis į L. Stankūnaitę. Mes, kaip artimieji giminaičiai, turime visas teises bendrauti su mažamete.“

Prašymą teismui N. Venckienė ir Kedžiai baigia prašymu įpareigoti L. Stankūnaitę sudaryti sąlyga bendrauti su mergaite: „Būdami įsitikinę, kad mums, kaip ir Jums, svarbiausia yra vaiko interesai, atsižvelgiant į šias aplinkybes prašau: nedelsiant įpareigoti L. Stankūnaitę sudaryti sąlygas artimiesiems giminaičiams: teta Neringai Venckienei, seneliams Laimutei Kedienei ir Vytautui Andriui Kedžiui bendrauti mergaite.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų