REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužės 17 d. visą Lietuvą sudrebino žinia, kad po keletą metų trukusio bylinėjimosi ir įvairių protestų akcijų Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukra iš globėjos Neringos Venckienės namų perduota motinai.

REKLAMA
REKLAMA

Laidos „Valanda su Rūta“ tiesioginės transliacijos metu L. Stankūnaitė telefonu atsakė į vedėjos užduotus klausimus.

REKLAMA

Paklausta, kaip jaučiasi ir ką veikė su dukra, L. Stankūnaitė pabrėžė, kad diena buvo iš tiesų nelengva, bet jos abi, tiek ji, tiek mergaitė, jaučiasi puikiai ir yra be galo laimingos.

„Mes atlikome visus reikalingus sveikatos apžiūros veiksmus ir šiuo metu džiaugiamės viena kita“, – tvirtino ji.

„Kokia jūsų buitis?“ – klausė laidos vedėja Rūta.

„Lygiai tokia pati kaip ir jūsų, Rūta, lygiai taip, kaip ir jūs bendraujate su savo dukra, lygiai taip pat ir mes bendraujame su savo dukryte: mes pietaujame, valgome,  žaidžiame, bendraujame, lankstome drabužėlius, mes pagaliau esame kartu“, – vardijo, galima sakyti, pergalę švenčianti L. Stankūnaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Toliau laidos vedėja teiravosi, ar ji stebi įvykius Lietuvoje ir tai, kokį poveikį jos dukters perdavimo aktas sukėlė visuomenėje.

„Ar jus tai veikia kaip žmogų?“ – buvo klausima mergaitės mamos.

„Ne, visiškai. Aš džiaugiuosi savo dukra ir manau, kad jeigu žmonės išsako savo nuomonę, tai šaunu“, – šiek tiek ironiškai išrėžė L. Stankūnaitė.

Moteris prisipažino, kad neaiškino dukrai, kas nutiko Garliavoje, nes kol kas nėra tam tinkamas laikas ir vieta.

„Kai ji pati norės, manęs paklaus, mes pasikalbėsime, o dabar aš nenoriu vaiko traumuoti tokiomis temomis“, – paaiškino ji ir pridūrė, kad stengiasi kuo greičiau pabaigti pokalbį ir toliau bendrauti su dukra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ką toliau planuojate daryti?“ – klausė jos Rūta.

„Aš visų pirma noriu suteikti savo dukrai reabilitaciją, kad ji pradėtų sveikti, gyventi vaikišką, normalų, įprastą aštuonerių metų mergaitei gyvenimą, o ne tą, kokį ji matė pastaruoju metu savo tetos namų aplinkoje.  Toliau noriu pabaigti visus bylinėjimosi procesus ir tik tada tęsti klausimus, kaip kas ir kur“, – pasakojo L. Stankūnaitė.

„Kokios nuotaikos jūsų duktė?“ – ir toliau klausinėjo laidos vedėja.

„Labai geros“, – lakoniškai atsakė mergaitės mama.

Trumpo interviu pabaigoje L. Stankūnaitė užsiminė, kad tikisi, jog tie, kas jai trukdė susigrąžinti dukterį, bus nubausti ir atsakys prieš įstatymą.

„Stumdydamiesi, rėkaudami, keldami isterijas jie gąsdino mano vaiką, tokiais veiksmais jie sutrukdė įvykdyti teismo sprendimą, antrą kartą tai pasikartojo ir vėl buvo įbauginta mano mergaitė, jie nepadėjo, o priešingai pakenkė. Aš to ir siekiu, kad tiesiog teismo keliu būtų įvykdytas teisingumas“, – ryžtingai užbaigė pokalbį ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų