REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią sa­vai­tę bu­vu­siems „Aly­taus teks­ti­lės“ dar­buo­to­jams tu­rė­tų bū­ti pra­dė­ti mo­kė­ti įsi­sko­li­ni­mai par­da­vus ne­kil­no­ja­mą­jį įmo­nės tur­tą. At­si­skai­ty­mams su bu­vu­siais teks­ti­li­nin­kais teks apie 1 mln. li­tų. Li­ku­si dar 2 mln. li­tų sko­la jiems ne­bus grą­žin­ta.

REKLAMA
REKLAMA

Už par­duo­tą tur­tą gau­ta apie 6 mln. li­tų

Po dau­giau kaip ket­ve­rius me­tus vy­ku­sių „Aly­taus teks­ti­lės“ ban­kro­to ir ne­kil­no­ja­mo­jo tur­to par­da­vi­mo pro­ce­dū­rų, bu­vę jos dar­buo­to­jai pa­ga­liau su­lau­kė ge­rų ži­nių. Pa­sak ban­kro­to ad­mi­nist­ra­to­riaus Kau­no ben­dro­vės „Bak­lis“ įga­lio­to­jo as­mens Rim­gau­do Ja­ce­vi­čiaus, šią sa­vai­tę bu­vu­siems teks­ti­li­nin­kams tu­rė­tų bū­ti pra­dė­ti mo­kė­ti įsi­sko­li­ni­mai, nes jau vi­sas ne­kil­no­ja­ma­sis įmo­nės tur­tas par­duo­tas ir už jį pir­kė­jai at­si­skai­tė.

REKLAMA

Bu­vu­sių dar­buo­to­jų sko­loms pa­deng­ti skir­ta apie 1 mln. li­tų iš vi­sų jiems li­ku­sių įsi­sko­li­ni­mų – 3 mln. li­tų. Ban­kru­tuo­jan­ti teks­ti­li­nin­kų įmo­nė be­veik 1 tūkst. 200 dar­buo­to­jų li­ko sko­lin­ga apie 7 mln. li­tų. Iš­kė­lus ban­kro­to by­lą, iš ša­lies Ga­ran­ti­nio fon­do, ku­rį kau­pia vi­sos vals­ty­bė­je vei­kian­čios įmo­nės, jiems bu­vo iš­mo­kė­ta be­veik 4 mln. li­tų.

REKLAMA
REKLAMA

3 mln. li­tų at­si­skai­ty­ti su dar­buo­to­jais pla­nuo­ta skir­ti par­da­vus teks­ti­li­nin­kų ne­kil­no­ja­mą­jį tur­tą. Pa­sta­tai su ko­ne 30 hek­ta­rų že­mės skly­pu pra­dė­ti par­da­vi­nė­ti už 52 mln. li­tų. Ši kai­na be­veik su­ta­po su kre­di­to­ri­niais įsi­sko­li­ni­mais. Ta­čiau pir­kė­jų ra­do­si sun­kiai, rin­ko­je smar­kiai kri­to ne­kil­no­ja­mo­jo tur­to kai­nos.

R.Ja­ce­vi­čiaus tei­gi­mu, da­bar jau už vi­są par­duo­tą ne­kil­no­ja­mą­jį tur­tą gau­ta apie 6 mln. li­tų. „Kre­di­to­rių ko­mi­te­tas bu­vu­siems dar­buo­to­jams pa­sky­rė apie vie­ną mi­li­jo­ną, ir tai la­bai ge­rai. At­vi­rai pa­sa­kius, net ne­si­ti­kė­ta to­kios su­mos su­kaup­ti bu­vu­siems dar­buo­to­jams, nes rei­kė­jo at­si­skai­ty­ti su įkeis­to tur­to val­dy­to­jais – ban­kais, taip pat su­si­da­ro ad­mi­nist­ra­vi­mo iš­lai­dų, kai­na­vo su­reng­ti auk­cio­nus, pa­reng­ti jiems do­ku­men­tus", – min­ti­mis da­li­jo­si R.Ja­ce­vi­čius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bu­vu­siems teks­ti­li­nin­kams skir­ta įsi­sko­li­ni­mams pa­deng­ti su­ma bus pa­da­ly­ta at­si­žvel­giant į kiek­vie­nam li­ku­sias sko­las. Ban­kro­to ad­mi­nist­ra­to­riaus įga­lio­to­jo as­mens tvir­ti­ni­mu, kiek­vie­nam bus pa­deng­ta apie treč­da­lį sko­los. „Pi­ni­gai bus per­ves­ti į nu­ro­dy­tas są­skai­tas. Į mus kreip­tis tu­ri tie bu­vę įmo­nės dar­buo­to­jai, ku­rie pa­kei­tė ban­kų są­skai­tas ar jas tu­rė­jo veik­los ne­be­vyk­dan­čia­me „Sno­re", – aiš­ki­no R.Ja­ce­vi­čius.

REKLAMA

2 mln. li­tų ne­bus grą­žin­ti

Šian­dien jau aiš­ku, kad 2 mln. li­tų bu­vę „Aly­taus teks­ti­lės" dar­buo­to­jai ne­at­gaus.

Per­nai Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bės va­do­vai krei­pė­si į Vy­riau­sy­bę su pra­šy­mu iš vals­ty­bės biu­dže­to skir­ti lė­šų ne­iš­mo­kė­tiems teks­ti­li­nin­kų at­ly­gi­ni­mams pa­deng­ti. Pra­šant pa­ra­mos bu­vo mo­ty­vuo­ja­ma bu­vu­sios įmo­nės uni­ka­lu­mu – ji bu­vo di­džiau­sia ne tik Aly­tu­je, bet ir ša­ly­je, jo­je aly­tiš­kiai dir­bo šei­mo­mis, li­ku­siems be dar­bo dėl am­žiaus ir spe­cia­ly­bių spe­ci­fi­kos sun­ku pri­si­tai­ky­ti dar­bo rin­ko­je.

REKLAMA

Ta­čiau gau­tas at­sa­ky­mas iš Vy­riau­sy­bės ne­bu­vo pa­guo­džian­tis – at­sa­ky­ta, kad nė­ra ga­li­my­bių skir­ti vals­ty­bės pa­ra­mos bu­vu­siems teks­ti­li­nin­kams.

Ku­ria­ma vie­šo­ji įstai­ga

„Aly­taus teks­ti­lės" ne­kil­no­ja­mą­jį tur­tą įsi­gi­jo dau­giau kaip 20 fi­zi­nių ir ju­ri­di­nių as­me­nų ne tik iš Aly­taus, bet ir iš Vil­niaus, Že­mai­ti­jos. Ben­dro­vės pa­sta­tuo­se vei­kia siu­vi­mo įmo­nė, čia ga­mi­na­mi ir par­da­vi­nė­ja­mi bal­dai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pa­sak R.Ja­ce­vi­čiaus, teks­ti­li­nin­kų ben­dro­vės pa­sta­tus įsi­gi­ję as­me­nys ku­ria vie­šą­ją įstai­gą, kaip yra bu­vu­sia­me mė­sos kom­bi­na­te, kad bū­tų ga­li­ma rū­pin­tis te­ri­to­ri­jos in­fra­struk­tū­ra.

Bai­gus tvar­ky­ti vi­sus li­ku­sius or­ga­ni­za­ci­nius rei­ka­lus, per­da­vus bu­vu­sios įmo­nės ar­chy­vą ati­tin­ka­moms ins­ti­tu­ci­joms, ban­kro­to ad­mi­nist­ra­to­rius kreip­sis į teis­mą dėl „Aly­taus teks­ti­lės" iš­re­gist­ra­vi­mo. Tai tu­rė­tų bū­ti pa­da­ry­ta šiais me­tais.

Alma MOSTEIKAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų