REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasienyje su Baltarusija pasieniečių užklupti kontrabandininkai metė gabentus rūkalus ir spruko į mišką. Pasieniečiams į rankas pateko daugiau kaip 100 tūkst. litų vertės cigarečių krovinys, du automobiliai ir du kontrabandos nešikai.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį naktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai ties Šalčininkų rajono Peckelių kaimu, už maždaug kilometro nuo Lietuvos ir Baltarusijos sienos, pastebėjo įtartiną automobilį „Audi A6“. Šalia jo su nešuliais sukiojosi keli asmenys. Išvydę artėjančio pasieniečių visureigio šviesas jie metė krovinį, paliko automobilį ir į spruko į mišką. Kontrabandininkai tikėjosi pasislėpti tamsoje.

REKLAMA

VSAT pareigūnams pavyko pasivyti du bėglius: 36 metų Vilniaus gyventojas sulaikytas netoli įvykio vietos, o 26 metų vilnietis įkliuvo ties Peckelių kaimu.

Įvykio vietoje pasieniečiai rado automobilį „Audi A6“, kuris buvo paruoštas nelegalaus krovinio gabenimui - iš transporto priemonės salono buvo išimtos visos keleivių sėdynės.

Netoli mašinos ir miške pasieniečiai rado sprunkančių kontrabandininkų išmėtytas cigarečių dėžės. Iš viso aptiktos 32 gamyklinės rūkalų pakuotės, apvyniotos juoda polietileno plėvele bei lipnia juosta. Visi 16 tūkst. pakelių cigarečių buvo pažymėti baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais. Šių rūkalų vertė, skaičiuojant pagal Lietuvoje nustatytą muitinio vertinimo metodiką, yra apie 116 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Tęsiant vietovės apžiūrą už maždaug pusantro kilometro nuo „Audi A6“ sulaikymo vietos, ties Akmenynės kaimu, rastas dar vienas likimo valiai paliktas automobilis - „Audi 100 Avant“. Įtariama, kad jį palikę asmenys gali būti susiję su sulaikytuoju cigarečių kroviniu.

Abu sulaikytuosius pasieniečiai uždarė į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų