REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienio rytą po Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukters perdavimo motinai Kauno savivaldybės administracija pasirašė dokumentą, kuriuo Neringai Venckienei panaikinamas mergaitės globėjos statusas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot portalo lrytas.lt, pats administracijos direktorius Antanas Nesteckis pakelti rankos su rašikliu nedrįso, tai padaryti patikėjo savo pavaduotojui.

REKLAMA

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius A. Nesteckis patvirtino, kad N. Venckienės, kaip mergaitės globėjos, statusas panaikintas. Įsakymą pasirašė ne jis, o pavaduotojas Dainius Ratkelis.

„O ką čia padarysi, jei įstatymas reikalauja naikinti globos teisę, kai vaikas perduodamas teismo paskirtam globėjui. Dokumentai buvo parengti jau iš anksto“, – tarsi apgailestaudamas, kad įvykdė įstatymu apibrėžtus reikalavimus, kalbėjo D. Ratkelis.

REKLAMA
REKLAMA

Jis sakė, kad įsakymas dėl globos teisių panaikinimo N. Venckienei jau perduotas Vaiko teisių apsaugos tarnybai.

Anksčiau N. Venckienė naudojosi ta aplinkybe, kad ji tebėra ne tik faktinė, bet ir įstatyminė vaiko globėja. Remdamasi globėjos teisėmis ji reikalavo, kad būtų pripažinta D. Kedžio ir L. Stankūnaitės dukters atstove Kauno pedofilijos byloje.

A. Nesteckis ir po Kėdainių rajono teismo sprendimo perduoti mergaitę motinai L. Stankūnaitei atsisakė naikinti globos teisę N. Venskienei, motyvuodamas tuo, kad to padaryti negali, nes mergaitė motinai neperduota.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį jokių teisinių priežasčių palikti globėjos statusą N. Venckienei nebeliko.

Manoma, kad pats pasirašyti įsakymo A. Nesteckis nesiryžo, bijodamas pakenkti savo populiarumui. A. Nesteckis žada dalyvauti Seimo rinkimuose Kauno rajono kaimiškoje apygardoje, kurioje apstu N. Venckienės šalininkų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų