REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate buvo surengta spaudos konferencija, per kurią institucijų atstovai komentavo Kėdainių rajono apylinkės teismo 2011 m. gruodžio 16 d. sprendimo vykdymą.

REKLAMA
REKLAMA

Spaudos konferencijoje dalyvavo ir prievartinį mergaitės planą įgyvendinusi antstolė Sonata Vaicekauskienė.

REKLAMA

Buvo pateikta informacija, kad mergaitės ėmimo akcijoje dalyvavo 240 policijos pareigūnų, kurie, pasak komisaro R. Požėla, elgėsi taip, kaip ir turėjo šioje situacijoje.

Jis patvirtino, kad šturmo metu Kedžių namuose dėl mergaitės interesų buvo nusuktos visos vaizdo kameros.

Antstolė S. Vaicekauskienė, paklausta, kada apie mergaitės ėmimą sužinojo Neringa Venckienė, sakė: „Tada, kai atvažiavome.“ Jos žodžiais, dabar mergaite rūpinsis motina ir vaikų teisų tarnybos.

REKLAMA
REKLAMA

Spaudos konferencijoje buvo paviešinta, kad šturmo metu „dviems smūgiais į galvą“ N. Venckienė neva sužalojo vieną iš pareigūnų. Dėl sužalojimų pareigūnas ruošiasi pateikti kaltinimus.

Pareigūnai neigia gandus dėl L. Stankūnaitės išvykimo

R. Požėla paneigė gandus, kad atgavusi dukrą L. Stankūnaitė paliks Lietuvą bei apsigyvens užsienyje. Pareigūnas šia tema kalbėjo nenoriai.

„Yra tam tikri priemonių planai, tam tikri matymai“, – miglotai kalbėjo R. Požėla.

Tiek L. Stankūnaitė, tiek jos dukra – valstybės saugomi asmenys, todėl kur jos gyvens – įslaptinta informacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mergaitė su mama gyvens saugioje vietoje, ją lankys ir prižiūrės Vaiko teisių apsaugos tarnybos specialistė, kuriai suteikta teisė dirbti su slapta informacija“, – teigė R. Požėla.

Spaudos konferencijos metu buvo užduotas klausimas, ar įvykdžius mergaitės perdavimą motinai, ši negali išvykti į užsienį. Pareigūnai atsakė, kad L. Stankūnaitė šiuo metu išvykti į užsienį negali dėl tam tikrų procesinių veiksmų, tačiau apie kokius veiksmus kalbama, patikslinti nepanoro.

Konferencijos metu daug klausimų buvo užduota apie tai, kaip konkrečiai globėja ir mergaitės artimieji trukdė pareigūnams įvykdyti teismo sprendimą.

REKLAMA

Antstole S. Vaicekauskienė pasakojo, kad jai priėjus prie durų iš lauko pusės, N. Venckienė atvedė mergaitę prie durų stiklo ir rodydama į antstolę kažką emocionaliai šaukė. Tai buvo traktuojama kaip priešinimasis įvykdyti sprendimą – vaiko nuteikimas.

Konferencijos metu buvo užduotas ir dar vienas klausimas: antstolės buvo paklausta, ar šiai patekus į namo vidų, mergaitė ją kaip nors negražiai pavadino. Antstolė atsakė teigiamai ir pridūrė, kad iš mažos mergaitės lūpų įgarsinta suaugusio žmogaus mintis bei patikslino, kad mergaitė šiuos žodžius ištarė tada, kai kažką jai į ausį pašnibždėjo globėja. Kokie tai buvo žodžiai, antstolė nesutiko pakartoti.

REKLAMA

Konferencijoje dalyvavo daug žiniasklaidos atstovų, antstolei S. Vaicekauskienei buvo užduota daug detalių klausimų apie mergaitės paėmimo procedūrą, tačiau dalies atsakymų spauda taip ir neišgirdo. O sprendimą į šiuos klausimus neatsakyti antstolė motyvavo mergaitės privataus gyvenimo neviešinimu.

Policija: smurtas panaudotas buvo

Policijos pareigūnai pripažino, kad buvo panaudotas smurtas, tačiau teigė, kad tai buvo adekvačios priemonės, visų jų veiksmai teisėti, įgaliojimai neviršyti.

Operacijos metu suimti 39 žmonės, dviem iš jų – L. Kedienei ir A. Skučienei – po sulaikymo prireikė skubios medikų pagalbos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų