REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

D. Britanijos gyventoja padavė „Facebook“ į teismą reikalaudama, jog socialinio tinklo administracija atskleistų anoniminius vartotojus, kurie agresyviai ir įžeidžiančiai atsiliepdavo apie jos privačius įrašus.

REKLAMA
REKLAMA

45-metų gyventojos iš Braitono miesto Nicola Brookes teigimu, jei „Facebook“ įvykdys jos reikalavimus, jis ketina pasinaudoti šia informacija, kad galėtų patraukti atsakomybėn tuos vartotojus, kurie rašė įžeidžiančias žinutes, taip pat sukūrė netikrą puslapį su jos vardu ir profiliu.

REKLAMA

N. Brooks nusprendė paremti jauną programos „X Factor“ dalyvį Frankie Cocozza po to, kai jo puslapyje ėmė daugėti neigiamų komentarų iš kitų vartotojų pusės. Taip britė susilaukė daugybės įžeidinėjimų, grasinimų ir net kaltinimų pedofilija. „Jie pradėjo imti mano asmeninę informaciją iš Facebook puslapio, kalbėti apie mano fizinę išvaizdą, amžių, ligas. Jie susirenka ir pradeda sukurstyti kitų visuomenės narių neapykantą mano asmeniui. Net sukūrė netikrą puslapį ir pradėjo siuntinėti vaikams nepadoraus turinio pranešimus“, – teigė N. Brooks leidiniui „The Telegraph“.

REKLAMA
REKLAMA

Be kreipimosi į teismą britė dar parašė pareiškimą vietos policijai, tačiau policija nesiėmė jokių veiksmų. „Buvo iškelta baudžiamoji byla. Policija turėjo pradėti ieškoti tų nusikaltėlių. Tačiau iš jų pusės nėra jokios pagalbos“, – sakė N. Brooks. Tuo tarpu britės advokatai nusiuntė policijos dar vieną pranešimą pradėti aktyvų tyrimą. Pasak jų, taip vadinamas „trolingas“ socialiniuose tinkluose dažnai paliečia tokius klausimus, kaip „asmens įvaizdis visuomenės akyse“, kai asmuo bando apginti savo poziciją. Tačiau policija atšauna, kad „surasti anoniminių laiškų siuntėjus yra labai sunku.“

Jei teismas patenkins N. Brooks skundą, socialinių tinklų vartotojai įžengs į „naują erą“, kai resurso administracija privalės reaguoti į vartotojų skundus, o ne palikti juos be dėmesio, kaip tai dažniausiai nutinka šiuo metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų