REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įvykiai Garliavoje smarkiai paveikė visuomenės pasitikėjimą teismais ir vaikų teisių gynimo institucijomis. Ne kartą viešumoje pasirodė informacija, kad įvairios tarnybos bando derinti mergaitės paėmimo veiksmus iš Kedžių namų, bet nurodyti tikslią vaiko paėmimo datą net šiuo metu mergaitę globojančiai Neringai Venckienei atsisakyta, o ši savo ruožtu reikalauja, kad mergaitės perdavimas būtų filmuojamas.

REKLAMA
REKLAMA

Naujienų portalą pasiekė informacija, kad dėl mergaitės perdavimo mamai į Lietuvą Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) kvietimu atvyksta ekspertai, kurie talkins Lietuvos specialistams.

REKLAMA

Naujienų portalui Balsas.lt pasidomėjus, ar informacija apie danų ekspertų atvykimą teisinga, iš ministerijos specialistų buvo gautas atsakymas: „Su danų ekspertų grupe ministerijos ir kitų institucijų atstovai susitinka artimiausiu metu, o su kuo iš jų ir kokiu būdu bus bendradarbiaujama glaudžiau, paaiškės po susitikimo.“

Drąsiaus Kedžio teta Audronė Skučienė, paklausta, ar yra girdėjusi apie tai, kad į Garliavą ketina atvykti ekspertai iš Danijos sakė: „Taip, tokių žinių turiu. Į Daniją buvo siunčiam ir bylos medžiaga anglų kalba, kad ekspertai galėtų susipažinti ir sužinoti daugiau apie bylą, juk daug kam nėra suprantama, kodėl vaikas paimtas iš motinos ar gali pasirodyti, kad Neringa Venckienė tyčia laiko mergaitę pasigrobusi.“

REKLAMA
REKLAMA

Į klausimą, koks šių ekspertų atvykimo tikslas, moteris atsakė, kad dėl to, kaip grubiai pažeistos mergaitės teisės ir elgesio su ja faktai šokiravo užsienio psichologus, tad atvykstama įvertinti situacijos. „Jie pasibaisėjo tuo, ką pamatė vaizdo įrašuose“, – komentavo situaciją A. Skučienė.

A. Skučienės teigimu, ekspertai iš Danijos turėtų atvykti šiomis dienomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų