REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos darbo biržos (LDB) teikiamos paslaugos nuo pernai metų sėkmingai perkeliamos į elektroninę erdvę. Lietuvos gyventojai naudodamiesi e. Dbiržos informacine sistema ir LDB paslaugomis internete gali greičiau gauti naujausią reikiamą informaciją įvairiais darbo rinkos klausimais, patys aktyviai dalyvauti procesuose, priimant darbuotojus ar ieškant darbo, tiesiogiai komunikuojant su darbo biržos specialistais.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak LDB Informacinių technologijų skyriaus vedėjo pavaduotojo Martyno Storastos, pagrindinis projekto „Elektroninių viešųjų paslaugų teikimo visuomenei perkėlimas į internetinę erdvę – e.Dbirža“ tikslas – išplėtus paslaugų spektrą ir atnaujinus jau teikiamas paslaugas, taupyti gyventojų ir verslo klientų laiką, užtikrinti geresnį paslaugų prieinamumą, sudaryti efektyvaus bendravimo tarp darbo rinkos dalyvių galimybes.

REKLAMA

LDB informacinė sistema leidžia kiekvienam užsiregistravusiam darbdaviui lengviau valdyti jau turimus duomenis apie savo įmonę ir darbuotojus bei ieškoti naujų kandidatų į darbo vietas.

„Sistemoje galima bet kada pasitikrinti su darbo birža pasirašytas sutartis, trečiųjų šalių piliečiams išduotus darbo leidimus, tvarkyti įmonės korteles, pildyti apklausų anketas ir naudotis kitomis darbo biržos teikiamomis paslaugomis“, – sako M. Storasta.

REKLAMA
REKLAMA

Darbdaviams neverta baimintis dėl informacijos konfidencialumo, kadangi informacinės sistemos saugumą užtikrina naujos saugos priemonės. Nors sistema dabar gali naudotis ne tik darbdavys, bet ir jo atstovai, individualių paskyrų sukūrimas padės išsaugoti vartotojo konfidencialumą ir efektyviau veikti tiesiogiai naudojantis darbo biržos paslaugomis.

Itin patogus tapo ne tik elektroninių paslaugų naudojimas, tačiau ir komunikacija su LDB specialistais. Prireikus konsultacijos, naudodamiesi elektronine sistema darbdaviai dabar gali bet kuriuo metu kreiptis į LDB darbuotojus, kurie atsakys į aktualius klausimus, suteiks reikiamą informaciją apie teikiamas paslaugas. Paprastesnis tapo ir darbo pasiūlymų registravimas bei redagavimas. Be to, sukurti patogūs įrankiai pasirinkti tinkamus kandidatus, tvarkyti įmonės duomenis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Efektyvumo siekiama ir tobulinant darbuotojų paiešką e. Dbiržoje –  nuo šiol darbdaviams teikiama informacija apie darbo biržos specialistų išduotas rekomendacijas apie siūlomus kandidatus. Toliau sėkmingai veikia ir el. pašto žinučių  paslauga. Ja besinaudojantys darbdaviai greitai gauna naujausią informaciją apie kandidatus, atitinkančius įmonės darbo pasiūlymams. Sistema užtikrina ir patogią komunikaciją su kandidatu siunčiant jam el. laiškus ir  išsaugant paieškos parametrus.

Pasak M.Storastos, svarbi naujiena yra ta, kad įmonės, tarpininkaujančios įdarbinant naujus darbuotojus, dabar įgyja daugiau veikimo galimybių: gali savarankiškai vykdyti kandidatų atrankas  ir skelbti informaciją apie laisvas darbo vietas. Įmonių vadovams tai padeda taupyti paieškos laiką, o patys įgaliojimai gali būti suteikiami ne tik apsilankius teritorinėse darbo biržose, tačiau ir pasinaudojant elektroninių valdžios vartų sistemoje sukurtais elektroninio identifikavimo įrankiais.

REKLAMA

Prieinamesnių ir platesnių elektroninių paslaugų spektras pateikiamas ne tik darbdaviams, tačiau ir visiems ieškantiems darbo žmonėms. Nuo šiol jie gali užpildyti paprastą išankstinės registracijos formą, pasirinkdami tinkamiausią laiką apsilankyti darbo biržoje. Taip pat bedarbiai gali nesunkiai pildyti ir redaguoti savo individualų užimtumo veiklos planą.

Visas darbo biržos specialistų parengtas rekomendacijas internetu gali peržiūrėti patys kandidatai. Taip pat jie gali susipažinti su siūlomos darbo vietos aprašu, gauti kontaktinius darbdavio duomenis.

REKLAMA

„Bedarbiams, kaip ir darbdaviams, sudarytos naujos patogesnės sąlygos reguliuoti paslaugų valdymą. LDB  klientai gali nesudėtingai tvarkyti darbo prašymus, peržiūrėti jau išsiųstus prašymus bei gautus pasiūlymus, sudaryti išsaugotų darbo vietų sąrašą, užsisakyti naujienas el. paštu apie dominančias laisvas darbo vietas“, – pabrėžia M. Storasta.

LDB informacinės sistemos elektroninės paslaugos buvo sukurtos įgyvendinus Europos Sąjungos struktūrinių fondų ir bendrojo finansavimo lėšomis finansuojamą projektą „Elektroninių viešųjų paslaugų teikimo visuomenei perkėlimas į internetinę erdvę – e. Dbirža“. Projektas finansuotas Ekonomikos augimo veiksmų programos 3 prioriteto „Informacinė visuomenė visiems“, kurį administruoja Informacinės visuomenės plėtros komitetas prie Susisiekimo ministerijos (IVPK), lėšomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prioriteto „Informacinė visuomenė visiems“ lėšomis kuriama daug visuomenei ir verslui reikalingų elektroninių paslaugų. Tam, kad greitai ir lengvai rasti informaciją apie šias elektronines paslaugas, IVPK sukūrė interneto svetainę www.prisijungusi.lt. Svetainėje pateikiami sukurtų viešųjų ir administracinių e. paslaugų gyventojams ir verslui aprašymai, nuorodos, atsakymai į dažniausiai užduodamus klausimus, patarimai, kaip saugiai ir patogiai naudotis e. paslaugomis. Be to, svetainėje pateikiamas nuolat atnaujinamas nemokamų lietuviškų mobiliųjų programėlių katalogas.

Užsakymo Nr. 2215

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų