REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien sukurti „Wi-Fi“ tinklą didelio vargo nesukelia, be to, taip kartais patogiau prijungti prie interneto daugybę namuose esančių įrenginių: nešiojamuosius ir planšetinius kompiuterius, išmaniuosius telefonus, kartais net ir buitinę techniką, tokią kaip šaldytuvus ir pan. Tačiau kartu tai reiškia ir didesnį pažeidžiamumą, kadangi teoriškai visi kaimynai gali gauti nesankcionuotą prieigą prie jūsų tinklo, o tokia perspektyva tikrai nedžiugina nė vieno.

REKLAMA
REKLAMA

Tam, kad nė vienas iš pašalinių neturėtų galimybių prisijungti prie jūsų namų „Wi-Fi“ tinklo, prancūzų mokslininkai iš Grenoblio universiteto pasiūlė paprastą sprendimą: sienų tapetus, kurie blokuoja tam tikro dažnio radijo bangas. Tapetai pagaminti iš paprasto popieriaus su sidabro kristalų priemaišomis, kurios blokuoja bevielių tinklų dažniu siunčiamus radijo siganlus. .

REKLAMA

Projekto autoriai kalba, jog „Wi-Fi“ blokuojantys tapetai prekyboje pasirodys 2013 metais, o kainuos jie tiek pat, kiek ir įprasti. Beje, juos bus galima nudažyti arba ant jų užklijuoti kitus.

Mokslininkai sako galintys pagaminti tapetus, kurie gali blokuoti bet kokio diapazono radijo dažnius, tokiu būdu yra galimybė „gesinti“ ir mobilųjį ryšį. Aišku, toks „Wi-Fi“ tinklų saugumo užtikrinimo būdas gali nepasiteisinti tose patalpose, kurios turi bent vieną langą. Tačiau išradimo autoriai nenusimena, nes ketina sukurti ultraploną permatomą plėvelę, kurią bus galima užklijuoti ir ant stiklo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų