REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) ėmėsi žingsnių, kad Kaune būtų išsaugota aukščiausio lygio moterų komanda. Baigiantis Lietuvos moterų krepšinio lygos finalo serijai daugkartinės šalies čempionės Kauno „VIČI-Aisčių“ komandos vadovai nuogąstavo dėl ekipos ateities ir tolesnio dalyvavimo Eurolygos varžybose, praneša LKF.

REKLAMA
REKLAMA

LKF vadovai susitiko su Kauno meru Andriumi Kupčinsku ir kalbėjosi apie moterų krepšinio centro svarbą šiame mieste.

REKLAMA

„Pokalbis buvo dalykiškas, o mes matėme miesto norą išsaugoti komandą. Galiu pasakyti, kad iš savivaldos pusės žadėta pusės milijono litų parama bus surinkta ir klubas šioje vietoje nenukentės. Savivaldybė iškėlė klausimą, ar jai prisidėjus prie ekipos rėmimo išliks privatus rėmėjas. Artimiausiu metu žinosime atsakymą, tačiau bet kuriuo atveju federacija imsis iniciatyvos ieškant rėmėjų ir padedant moterų krepšiniui. Viliamės kad ekipos finansavimo struktūra išliks tokia pati, kokia ir buvo“, – sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis pažymėjo, kad išsaugant pajėgią, Eurolygoje rungtyniaujančią „VIČI-Aisčių“ komandą itin svarbus yra tiek privačių rėmėjų, tiek miesto savivaldybės, tiek LKF indėlis.

„Esame labai dėkingi „Vičiūnų“ įmonių grupei, kuri ilgą laiką rėmė krepšinį, o pastaraisiais metais itin daug dėmesio skyrė moterų krepšiniui. Savivaldybės pareiga – prisidėti prie tokio projekto, o mes atliksime pareigą ir tapsime tarpininkais ieškant kompromiso tarp savivaldos ir privačių rėmėjų“, – pažymėjo M. Balčiūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienas LKF vadovų pasidžiaugė, kad šiemet LMKL didžiojo ir mažojo finalo serijos buvo kaip niekada atkaklios, o čempionato lygis gerokai išaugo. Teigiami pokyčiai įvyko LKF prieš penkerius metus pradėjus moterų krepšinio reformą.

„Šiemet sulaukėme pirmųjų prieš penkerius metus pradėtos moterų krepšinio reformos rezultatų. Matėme labai atkaklias LMKL finalo serijas, įsteigėme Nacionalinę moterų krepšinio lygą. „VIČI-Aisčių“ komanda yra visos moterų krepšinio piramidės viršūnė. Mūsų svajonė, kad krepšininkių rengimo sistema dirbtų dviem ekipoms, kaip yra vyrų krepšinyje. Norėtume, kad perspektyviausios jaunos žaidėjos papildytų „VIČI-Aistes“ ir Vilniaus „Kibirkštį-Tichę-IKI“, o įgijusios tarptautinių varžybų patirties jos papildytų nacionalinę rinktinę. Tokia sistema puikiai veiktų, tačiau turime dirbti ne tik su rėmėjais, bet ir su savivaldybėmis“, – pažymėjo M. Balčiūnas.

LKF generalinis sekretorius pastebėjo, kad stipriausios Europos komandos be savivaldos paramos neišgyventų – Ispanijoje, Rusijoje, Prancūzijoje bei kitose šalyse valdžios parama sudaro daugiau nei pusę klubų biudžetų lėšų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų