REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žinomas investuotojas Jimas Rogersas teigia, kad tiki, jog mažėjančios aukso kainos gali mažėti ir toliau. Jei Indija nustotų importuoti auksą ar europiečiai suskubtų jį parduoti – aukso kaina gali mažėti 40–50 procentų.

REKLAMA
REKLAMA

„Indijoje kalbama apie galimus aukso įsigijimo apribojimus. Be to, europiečiai kalba apie reikiamybę parduoti turimą auksą ar bent jau pradėti siūlyti auksu paremtas konvertuojamas obligacijas, obligacijas konvertuojamas į auksą“, – „Business Insider“ cituoja J. Rogersą.

REKLAMA

Pasak jo, Indijoje pastaruoju metu dažnai kalbama, kad didžioji dalis šalies pinigų investuoti į auksą, o tai nėra gerai ekonomikai.

„Jie teigia, kad geriau šiuos pinigus paleisti į apyvartą – tai, pasak jų, būtų naudingiau ekonomikai. Be to, Indijoje yra didelė grupė žmonių, kurie sako, kad viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl toks didelis šalies prekybos deficitas, yra aukso pirkimas. Jei jie nustotų pirkti auksą, jo kaina tikrai sumažėtų 40–50 procentų. Taip pat jei europiečiai sugalvotų išparduoti turimą auksą, tai suduotų didelį smūgį aukso kainai“, – dėstė J. Rogersas.

Pasak jo, nuo 2001 metų įvyko tik viena didelė aukso kaino korekcija, todėl būtų normalu ir gerai, jei jo kaina sumažėtų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų