REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs Tarptautinio valiutos fondo (TVF) prezidentas Dominique'as Strauss-Kahnas teismui pateikė 1 mln. JAV dolerių kompensacijos ieškinį prieš viešbučio kambarinę, kuri buvo jį apkaltinusi seksualine prievarta, pranešė „The New York Post“.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjus metams po skandalą sukėlusio arešto D. Strauss-Kahnas teigia, esą kambarinės melas atėmė iš jo galimybę kandidatuoti ir laimėti Prancūzijos prezidento postą.

REKLAMA

Jis kaltina moterį „sąmoningai ir tyčia teisėsaugai pateikus klaidinantį pareiškimą“, kuris jam kainavo TVF vadovo postą. Be to, „kenksmingi ir visiškai melagingi kaltinimai“ sugadino jo reputaciją visame pasaulyje ir atėmė galimybę pasinaudoti „kitomis profesinėmis galimybėmis“.

Nors Bronkso aukščiausiajam teismui pateiktame ieškinyje tų galimybių nedetalizuoja, kituose teisminiuose dokumentuose D. Strauss-Kahnas pripažįstą, kad „kai kas jį jau laikė būsimuoju Prancūzijos prezidentu“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasklidus žiniai apie areštą ir kaltinimus seksualine prievarta, vietoje D. Strauus-Kahno konkuruoti su Nicolas Sarcozy teko Francois Hollade'ui. Pastarasis, kaip žinia, ir buvo išrinktas naujuoju Prancūzijos vadovu.

Balsas.lt primena, kad D. Strauss-Kahnas 2011 m. gegužę Niujorke, remiantis viešbučio kambarinės pareiškimu, buvo suimtas ir apkaltintas seksualine prievarta. Nors, pasak prokurorų, DNR įkalčiai patvirtino, kad tarp prancūzų politiko ir kambarinės buvo „skubotas“ lytinis kontaktas, įrodymų, kad dėl to nebuvo susitarta, nepakako. Nukentėjusiosios viešbučio kambarinės parodymai buvo įvertinti kaip patikimi ir keliantys abejonių. Teismas bylą nutraukė ir D. Strauss-Kahną paleido į laisvę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų