REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Reaguodama į spaudoje pasirodžiusią informaciją apie parlamentarės Irenos Šiaulienės galimai ginamus sveikatingumo ir reabilitacijos centro „Energetikas“ verslo interesus Seimo narė Aurelija Stancikienė kreipėsi į Etikos ir procedūrų komisijos pirmininką Algimantą Salamakiną. A. Stancikienė prašo išsiaiškinti, ar kreipdamasi į teismą dėl šios įmonės interesų I. Šiaulienė nepažeidė viešų ir privačių interesų ir nenusižengė etikai.

REKLAMA
REKLAMA

„Parlamentarė tvirtina ginanti viešąjį interesą, tačiau nelabai suprantu, kur čia yra tas viešasis interesas, jei žmonių gerovės sąskaita siekiama suformuoti sklypus prie laikinųjų statinių-poilsio namelių, kad ateityje būtų galima pelningai juos parduoti. Ar siekį sumažinti kultūros vertybei priskiriamos Elijos gyvenvietės teritoriją ir statybų galimybes ribojančią pajūrio juostą pastūmėti arčiau Baltijos jūros galima pavadinti viešojo intereso gynimu? Etikos ir procedūrų komisija turėtų išsiaiškinti, kokį santykį su tuo turi Seimo narė“, - teigia A. Stancikienė.

REKLAMA

Parlamentarei keistai atrodo ir I. Šiaulienės kišimasis į teismų darbą. Pasak jos, Klaipėdos apygardos administraciniam teismui šiemet nusprendus, kad reikšti pretenzijas dėl visos Palangos bendrojo plano sprendinių įmonė neturi teisės, šio reikalo ėmėsi I. Šiaulienė. Seimo narei abejonių kelia ir tai, kad minėtai įmonei ir I. Šiaulienei atstovauja tas pats advokatas.

„Verslo interesas čia akivaizdus. Sveikatos ir reabilitacijos centro vykdomoms funkcijoms pakaktų ir mažesnio valstybei priklausančio sklypo nei ji valdo šiuo metu, tad siekis užvaldyti kuo daugiau vertingos pajūrio žemės yra tik komercinio pobūdžio“, - įsitikinusi politikė.

Eltos korespondentė Jadvyga Bieliavska

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų