REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bent kartą per savaitę kas penktas studentas pietauja kavinėse, kas trečias – lankosi prekybos centruose

REKLAMA
REKLAMA

Įsigydami rūbus ar avalynę, studentai pirmenybę teikia didiesiems prekybos centrams, o antroje vietoje likusios padėvėtų rūbų parduotuvės sostinėje konkuruoja su prekybininkais gimtuosiuose studentų miestuose. Tuo tarpu renkantis ką ir kur valgyti, kas penktas studentišką racioną bent kartą per savaitę paįvairina pietumis kavinėse. Šiuos duomenis atskleidė studentų apklausa, vykdyta įgyvendinant jiems skirtą projektą „Jauskis savas“.

REKLAMA

Apklausos duomenimis, daugiau nei pusė visų studentų – 58,5 proc. – drabužių ir avalynės ieško didžiuosiuose prekybos centruose, į kuriuos daugiau nei trečdalis – 34,4 proc. – jų užsuka kartą per savaitę ar dažniau, 42,5 proc. – bent kartą per mėnesį, 23,1 proc. – rečiau. Tuo tarpu 16,5 proc. akademinio jaunimo aprangos ir avalynės paieškas vykdo padėvėtų rūbų parduotuvėse sostinėje, o 13,7 proc. pirmenybę teikia apsipirkimui gimtajame mieste.

REKLAMA
REKLAMA

„Apklausa praplėtė ir patikslino mūsų žinias bei įsivaizdavimą, ką ir kur perka studentai. Pavyzdžiui, įprasta manyti, jog studentai į prekybos centrus užsuka tiesiog pasižvalgyti ar pramogai su draugais, tačiau tokių tėra 6,1 proc. ir 9,4 proc. atitinkamai. Tuo tarpu daugiau nei trečdalis – 37,7 proc. – į prekybos centrus atvyksta su konkrečiu tikslu, o 42,5 proc. – apsidairyti bei radus tinkamą ar reikalingą prekę ją įsigyti, ir čia jau svarbu, ar prekybininkas turi ką jam pasiūlyti“, – sako prekybos ir pramogų centro „Ozas“, vykdančio studentams skirtą projektą „Jauskis savas“, direktorė Inga Navickaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, apklausos rezultatai nustebino parodydami, jog į kavines, esančias ne mokslo įstaigose, reikšmingas skaičius studentų užsuka ne tik vakariniams pasisėdėjimams su draugais. Bent kartą per savaitę jose pietauja penktadalis – 20,7 proc. studentų. Kelis kartus per mėnesį kavinėse valgantys teigė 44,3 proc. studijuojančio jaunimo ir 32,1 proc. nurodė į jas užsukantys labai retai.

Vykdant internetinę apklausą, kurioje dalyvavo daugiau nei 200 studentų, jų taip pat buvo prašyta nurodyti savo pagrindinį pajamų šaltinį. Daugiau nei pusė jų – 53,7 proc. – finansiškai išlaiko tėvai ar globėjai, 19,4 proc. teigė uždirbantys patys, 14,6 proc. atsakė gyvenantys iš stipendijos, 8,4 proc. – iš socialinių išmokų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų