REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė dėl teisėjo vardo pažeminimo atleido iš pareigų Kauno miesto apylinkės teismo teisėją Almantą Lisauską ir Vilniaus apygardos teismo teisėją Ryšardą Skirtuną.

REKLAMA
REKLAMA

Atitinkamus dekretus Prezidentė pasirašė atsižvelgdama į Teisėjų tarybos patarimą.

Remdamasi Specialiųjų tyrimų tarnybos atlikto ir Apygardos teismo sankcionuoto tyrimo metu surinktais duomenimis, liudijančiais, kad teisėjas A. Lisauskas šiurkščiai pažeidė Teisėjų etikos kodekso reikalavimus, teisingumo, nešališkumo ir nepriklausomumo principus, darė įtaką muitinės pareigūnams ir savo kolegai, toleravo kitų teisėjų įtaką jo nagrinėjamose bylose, šalies vadovė dar sausio mėnesį inicijavo teisėjo atleidimą iš pareigų.

REKLAMA

Tuo metu A. Lisauskas atostogavo ir pateikė prašymą svarstymą atidėti, vėliau teisėjas su jam pateikta medžiaga susipažinti ir Teisėjų tarybos posėdžiuose dalyvauti negalėjo dėl ligos.

Už Teisėjų etikos kodekso neatitinkančius veiksmus ir šiurkščius teisėjų elgesio principų pažeidimus, neprocesinius santykius su advokatu ir neteisėtos pašalinės įtakos toleravimą Prezidentė inicijavo ir Vilniaus apygardos teismo teisėjo R. Skirtuno atleidimą.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienio posėdyje dalyvavęs R. Skirtunas neneigė nustatytų aplinkybių, o Teisėjų taryba vienbalsiai patarė atleisti šį teisėją iš pareigų dėl teisėjo vardo pažeminimo.

Praėjusią savaitę teisėjo R. Skirtuno neliečiamybę panaikino Seimas.

Abiem teisėjams bus taikomi darbinės veiklos bei socialinių garantijų apribojimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų