REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį specialiosios tarnybos skubėjo į Žaliakalnio rajoną Kaune. Kaunietis, tvarkydamas seną namą, rado ampulių su radioaktyviu ceziu, paskelbtas radiacijos pavojus.

REKLAMA
REKLAMA

Kaunietis Mindaugas Baltušis, tvarkydamas  šlamšto prikrautą kambarį name Kapsų gatvėje, spausdintuvo juostos dėžutėje rado keistų ampulių su užrašu „Cezis 50“. Supratęs apie galimą pavojų, vyras skubiai iškvietė specialiąsias tarnybas, rašo lrytas.lt.

REKLAMA

Į įvykio vietą sulėkė gausios ugniagesių gelbėtojų, policijos, medikų pajėgos, užtverta dalis Kapsų gatvės.

Pasak Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovų, pirminė gauta informacija kėlė nerimą, o Kauno specialistai su Ceziu anksčiau nebuvo susidūrę.

Pamatavus radiacijos lygį paaiškėjo, kad jis nėra pakitęs. Nustatyta, kad ampulės pavojaus nekelia, jas nuspręsta išgabenti į bendrovės „Kauno švara“ saugyklą.

REKLAMA
REKLAMA

Kol kas neaišku, iš kur name galėjo atsirasti ampulės su radioaktyvia medžiaga. M. Baltušis spėja, kad jas galėjo rasti ir namo parsinešti anksčiau čia gyvenę senyvi žmonės, rašo lrytas.lt.

„Šios ampulės žvilgančios, metalo spalvos. Gal kažkas jas radęs pamanė, kad tai – vertingas daiktas, ir parsinešė namo“, – svarstė ampules su radioaktyvia medžiaga radęs kaunietis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų