REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Aš ne stebukladarys ir žinau, kad man dar daug ko trūksta. Aš nepadarysiu to vienas. Ir jūs po vieną to nepadarysite. Visiems mes būsime kaip raudonas skuduras. Nugalėti Lietuvą Lietuvoj per Europos čempionatą yra didelis dalykas“, – filme „Mes už... Lietuvą!“ vyrams sako Lietuvos krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra.

REKLAMA
REKLAMA

Tai tik trumpas vieno iš daugelio juostoje esančių trenerio monologų fragmentas. Įkvepiančioms stratego kalboms režisierius Andrius Lekavičius filme „Mes už... Lietuvą!“ skiria itin daug dėmesio.

REKLAMA

Pats K. Kemzūra savo retorinius sugebėjimus vertina gana santūriai. „Manau, kad visi prieš rungtynes tarsi patiriame transo būseną. Kaupiesi ir galvoji, ką pasakyti. Nesinori tuščiai kalbėti, norisi vyrus motyvuoti, įkvėpti taip, kad jie išnaudotų savo geriausias savybes. Man atrodo, jie net patys neįsivaizduoja, ką gali“, – sako K. Kemzūra.

Dirbti su geriausiais šalies krepšininkais treneriui – didžiulė atsakomybė, o kartu – fantastiškas šansas ir garbė atstovauti savo šaliai. Filme „Mes už... Lietuvą!“ K. Kemzūra atskleidžia, kad, nepaisant atsakomybės naštos, darbas su rinktine jam – ir didžiulis malonumas: „Galima sakyti, kad dirbdamas su vyrais net kaifuoji nuo jų pasiryžimo, nusiteikimo, nuo noro daryti kažką kartu ir siekti rezultato. Tai yra šviesioji darbo pusė."

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausiojo trenerio nuomonė itin svarbi ir filmo kūrėjams. Paklaustas, kurio krepšininko vertinimą po filmo norėtų išgirsti pirmiausiai, režisierius A. Lekavičius pabrėžia, kad labiausiai laukia būtent trenerio K. Kemzūros nuomonės. „Dėl savo žmogiškų savybių treneris tapo mano autoritetu“, – teigia filmo režisierius.

Jis neslepia, kad kuriant filmą viena sunkiausių užduočių buvo atrinkti užvedančias trenerio kalbas, nes kiekvienas K. Kemzūros pasisakymas savaip unikalus, motyvuojantis ir įkvepiantis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be vyriausiojo trenerio uždegančių monologų, filmo žiūrovai išvys, kaip sunkiai krepšininkai lieja prakaitą treniruotėse, nusiteikia kovai prieš varžybas rūbinėje, išgyvena patirtas traumas procedūriniame kabinete ir pokštauja važiuodami autobusu.

Pirmasis dokumentinis filmas apie Lietuvos krepšinio rinktinės užkulisius „Mes už... Lietuvą!“ didžiųjų šalies miestų kino teatruose „Forum Cinemas“ bus pradėtas rodyti jau nuo gegužės 31 dienos. Bilietai jau prekyboje.

TAIP PAT SKAITYKITE:

J. Valančiūnas apie filmą „Mes už... Lietuvą!“: svarbu, kad nuogų nerodytų

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų