REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šalies institucijos teigia, kad „ubagų karaliumi“ tituluojamo politinio rėksnio Vytauto Šustausko niekas nepersekioja, tad jo pasisakymai apie ieškomą politinį prieglobstį JAV – motyvuoti nebent žiniasklaidos dėmesio troškimu.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip žinia, V. Šustauskas pareiškė prašąs amerikiečių prieglobsčio dėl to, kad yra persekiojamas dėl šalies institucijoms – Seimui, Vidaus reikalų ministerijai, Generalinei prokuratūrai ir kitoms – teiktų „rekomendacijų apie tai, kaip spręsti Graliavos dramoje įkalintos mergaitės, velionio Drąsiaus Kedžio dukters problemą.

REKLAMA

„Generalinėje prokuratūroje jokių tyrimų, susijusių su V. Šustausku, nevykdoma. Pavyko išsiaiškinti, kad tyrimas buvo pradėtas Kauno apygardos prokuratūroje, kur jis nutrauktas gegužės pradžioje,“ – portalui Balsas.lt teigė Generalinės prokuratūros viešųjų ryšių skyriaus viršininkė Rūta Dirsienė.

Ji siūlė kreiptis į Kauno apygardos prokuratūros atstovę spaudai Vaidą Kibirkštytę, tačiau šios telefonai pirmadienį neatsakė.

REKLAMA
REKLAMA

Vidaus reikalų ministras, Liberalų ir Centro Sąjungos atstovas Artūras Melianas portalui Balsas.lt apie kokį nors teisinį V. Šustausko persekiojimą teigė išvis nieko negirdėjęs ir klausimus palydėjo juoku bei užuominomis, kad kažkam reiktų tikrintis sveikatą.

Seimo, kuriam „rekomendacijas“ neva teikė V. Šustauskas, pirmininkės patarėjas Jiuozas Ruzgys pareiškė nieko tikrai nekomentuosiąs, nes žinąs apie tai tiek pat, kiek parašo laikraščiai.

Kovotojų už Lietuvą sąjungos lyderis Vytautas Šustauskas, kaip rašo „Lietuvos žinios”, baimindamasis susidorojimo savame krašte dėl pareikštos nuomonės apie įvykius Garliavoje, esą suskubo prašyti politinio prieglobsčio JAV.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į teisėsaugininkų akiratį V. Šustauskas, anot žiniasklaidos, neva pateko kai po bandymo jėga išplėšti mažametę iš globėjos Neringos Venckienės namų Kovotojų už Lietuvą sąjunga penkioms valstybinėms institucijoms - prezidentūrai, Seimui, Vyriausybei, Vidaus reikalų ministerijai ir Generalinei prokuratūrai - išsiuntė rekomendacijas, kaip civilizuotai turėtų būti sprendžiamas jautrus klausimas. Nėra aišku nei tai, ar kokius nors tekstus minėtos institucijos gavo, nei ar buvo būtent dėl to pradėtas koks nors tyrimas.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų