REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Korporacija „Microsoft“ vartotojų teismui pristatė naują savo paieškos sistemos „Bing“ dizainą. Kūrėjų teigimu, modifikuota versija  gali visiškai pakeisti įsivaizdavimą apie paiešką internete. Perdarytoje sistemoje bus ne tik nauja informacinė architektūra, bet ir vadinamasis „trijų skilčių“ (three-column) dizainas, kuris leis greitai gauti prieigą prie informacijos, su kuria bus galima pasidalinti su draugais.

REKLAMA
REKLAMA

Atnaujinto paieškos sistemos „Bing“ socialinio segmento pagrindą sudaro papildomas dešinėje pusė esantis stulpelis, kuris suteikia greitą prieigą prie informacijos per socialinį tinklą „Facebook“. Be įprastų paieškos užklausų rezultatų „Bing“ atvaizduoja draugų ir jų pranešimų, jei jie atitinka užklausą, sąrašą.

REKLAMA

„Dabar jūs su sistema dirbate taip, tarsi kalbėtumėte su savo draugais“, – praneša „Microsoft“. Be to, paieškos sistema pasiūlys vartotojui susisiekti su draugais, kurie galbūt žino teisingą atsakymą į jo klausimą. Tam reikalui bus naudojamas žmonių paieškos algoritmas. Taip pat stulpelyje, kuris išskirtas pilka spalva, vartotojai galės sužinoti draugų nuomonę kokiu nors klausimu ir net publikuoti savo komentarą.

Centriniame stulpelyje (snapshot) „Bing“ rodys informaciją, kuri gali būti naudinga vartotojui. Joje klientai, pavyzdžiui, galės sužinoti apie paslaugas, kurias teikia restoranai, peržiūrėti norimų objektų buvimo vietą žemėlapyje, fotografijas, paskaityti apžvalgų ar kitų vartotojų komentarų. Kairioji skiltis tradiciškai skirta paieškos užklausų rezultatams rodyti.

Pranešama, jog netrukus speciali „Bing“ programa  pasirodys ir mobiliose platformose. Atnaujinta „Microsoft“ paieškos sistema jau veikia JAV teritorijoje, o artimiausiu metu ji bus prieinama viso pasaulio gyventojams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų