REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovotojų už Lietuvą sąjungos lyderis Vytautas Šustauskas, baimindamasis susidorojimo savame krašte dėl pareikštos nuomonės apie įvykius Garliavoje, suskubo prašyti politinio prieglobsčio Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV). Jis viliasi sulaukti amerikiečių pagalbos, kol dar neatsidūrė už grotų, rašo „Lietuvos Žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Į teisėsaugininkų akiratį V. Šustauskas pateko tuomet, kai bandymo panaudojant jėgą paimti mažametę iš globėjos Neringos Venckienės namų Kovotojų už Lietuvą sąjunga penkioms valstybinėms institucijoms – prezidentūrai, Seimui, Vyriausybei, Vidaus reikalų ministerijai ir Generalinei prokuratūrai – išsiuntė rekomendacijas, kaip civilizuotai turėtų būti sprendžiamas jautrus klausimas. Nors politinės organizacijos vadovybės vardu parengtas dokumentas buvo be parašo, o tik su spaudu, į apklausą Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate buvo iškviestas būtent V. Šustauskas.

REKLAMA

„Per du dešimtmečius tai pirmas atvejis, kai byla inicijuojama dėl raštu pateiktų rekomendacijų. Man kyla klausimas, kas iš tiesų vyksta Klonio gatvėje, jei jau pareigūnai netoleruoja bet kokio jiems nemalonaus pasisakymo?“, – „Lietuvos žinioms“ sakė V. Šustauskas. „Tai, kas nutiko dabar, tikrai kvepia persekiojimu už nuomonę“, – pabrėžė jis.

Tačiau kol kas neaišku, ar Kovotojų už Lietuvą sąjungos lyderio prašymas dėl politinio prieglobsčio suteikimo apskritai bus priimtas nagrinėti. Teigiama, jog jei tai ir būtų padaryta, tokio klausimo svarstymas galėtų trukti net kelerius metus.

Beje, į didžiąją politiką grįžti žadėjusio V. Šustausko vadovaujama Kovotojų už Lietuvą sąjunga Vyriausioje rinkimų komisijoje savo ketinimų varžytis Seimo rinkimuose dar neįregistravo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų