REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Potsdame sekmadienį atidaroma fotografijų paroda „Baltarusijos sinagogos - nykstančio kultūros paveldo vaizdai“. Brandenburgo ir Prūsijos istorijos namuose ją atidarys užsienio reikalų viceministras Evaldas Ignatavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Paroda yra nuo 2006 m. įgyvendinamo ilgalaikio kultūrinio projekto rezultatas. Nuotraukose užfiksuoti mažuose Baltarusijos miesteliuose išlikusių, tačiau sparčiai nykstančių litvakų sinagogų fragmentai.

REKLAMA

XVII-XIX a. Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės teritorijoje statytas sinagogas bendrų ekspedicijų metu tyrinėjo Vilniaus dailės akademijos ir Baltarusijos valstybinio universiteto studentai, Vilniaus žydų kultūros ir informacijos centro suburti bendram darbui ir tikslui.

Viceministro nuomone, šį projektą reikėtų vertinti ne tik kaip pavyzdinę kultūrinę ir akademinę iniciatyvą, bet ir kaip puikų Lietuvos ir Baltarusijos jaunimo bendradarbiavimo pavyzdį.

REKLAMA
REKLAMA

Projektą nuo 2006 m. finansuoja Lietuvos užsienio reikalų ministerija iš Vystomojo bendradarbiavimo ir paramos demokratijai programos. Jis sėkmingai tęsiamas ir šiais metais - jau buriama nauja studentų ekspedicija.

„Lietuvos užsienio reikalų ministerijai svarbu prisidėti prie gausaus litvakų - Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje gyvenusių žydų - paveldo išsaugojimo ir puoselėjimo mūsų kaimyninėje valstybėje“, - pabrėžia E. Ignatavičius.

Paroda, pasak Užsienio reikalų ministerijos pranešimo, Brandenburgo ir Prūsijos istorijos namuose Potsdame bus eksponuojama iki birželio vidurio, vėliau keliaus į kitas Vokietijos ekspozicijų vietas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų