REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tikrai ne kiekviena moteris rėkia, kai seksualiai išsikrauna. Vis dėl to, kodėl gi moterys apskritai rėkia savo malonumo viršūnėje? Ir kodėl vienoms moterims yra suteikta galimybė patirti šiek tiek daugiau nei kitoms Ievos dukterims?

REKLAMA
REKLAMA

Vokiečių mokslininkai nusprendė atsakyti į šiuos ir panašius klausimus, padedant beždžionėms. Gotingeno primatų centro specialistai pasirinko beuodeges makakas ir jas stebėjo. Pasirodė, kad tarp moteriškos lyties beždžionių taip pat pakankamai „partizanių“, tylinčių pačiu maloniausiu momentu. Kas šešta bezdžionė niekaip neišreiškė savo emocijų.

REKLAMA

Vis dėl to, kas atsitiko toliau, mokslininkus šokiravo. Pasirodo, patelės šauksmo pagalba 59 proc. patinų imdavo veikti aktyviau ir taip pasiekdavo gerokai didesnį malonumą. O štai tylinčiose porose partneris tokios iškrovos sugebėdavo pasiekti tik 2 proc. atvejų.

Mokslininkai teigia, kad audrinantys riksmai suteikia patinams daugiau energijos. Netgi teko paskaičiuoti stipriosios lyties atstovų judesių greitį. Spėjimai visiškai pasitvirtino: esant patelės šūksniams patinas tarytum įgaudavo papildomos energijos ir greičio.

REKLAMA
REKLAMA

Žinoma, iššifruoti, apie ką šaukia makaka, „užvesta“ savo partnerio, kol kas mokslininkai neįstengė. Tačiau tyrimai, atlikti seksopatologų įvairiose pasaulio šalyse, tik patvirtino, kad nepriklausomai nuo religinių įsitikinimų, auklėjimo ir tautybės, moterys, jei ir įterpia į savo šauksmus kokius nors žodžius ar kreipinius, juos lengva sudėlioti į tris lentynėles. Ir japonės, ir indėnės, ir prancūzės, ir anglės orgazmo metu prisimena arba mirtį („Aš mirštu!“), arba mamą („Mama, kaip gera!“), arba religiją („O dieve! Tai fantastiška“).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors riksmo gali ir nebūti. Juk ir pats malonumo pikas būna įvairūs, tad jį sunku apipinti žodžiais. Potyriai gali būti labai švelnūs, kaip vandens ribuliavimas; gali būti labai jausmingi, pripildantys kūną šiluma; gali būti labai stiprūs, priverčiantys šaukti, rėkti ir blaškytis; gali priversti akimirkai prarasti sąmonę ir taip suteikti ekstazę.

Beje, moters meilės riksmas veda iš proto ne tik vyrus. Juos gana dažnai pasigauna papūgos ar kiti paukščiai, galintys imituoti žmogaus balsą. Jei turite namuose tokį paukštį, elkitės apdairiau: jei su vyru elgiatės tyliai, o su meilužiu savęs nevaržote, paukštis netyčia gali jus išduoti...

REKLAMA

Ir vis dėl to, kodėl riksmas? Pagal fiziologiją tam yra labai aiškus pasiaiškinimas. Tuo momentu, kai moterį užlieja pirmoji banga, nervinės galūnės tam tikrose vietose reikalauja stipresnės stimuliacijos, kad antroji banga būtų dar ryškesnė. Riksmas skatina raumenų susitraukinėjimą, ir tuo pačiu sustiprina iškrovą. Todėl instinktyviai moteris naudoja šį metodą. Beje, kai kurie seksopatologai mano, kad dalis moterų reikalauja papildomos stimuliacijos ne riksmo pagalba, o įjungdamos į procesą savo nagelius. Tiesa, vyrams, kurių moterys tai mėgsta daryti, pavydėti nėra ko...

Ir tuomet iškyla visiškai pagrįstas klausimas: ar gali moteris apskritai kontroliuoti save esant stipriausiai iškrovai? Vakarų mokslininkai pasistengė atsakyti į šį klausimą. Pasirodo, kad moters ir vyro galvos smegenys į aukščiausio malonumo išraiškas reaguoja skirtingai. Dailiosios lyties atstovės tokiomis minutėmis atsijungia visiškai, ir lieka „gyvomis“ tik tos dalys, kurios atsako už judesių koordinaciją ir jausmingumą. Todėl lytėjimo pojūčiai sustiprėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų