REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors mes esame linkę sieti socialinę padėtį su turtu, galia ir įtaka kitiems asmenims, iš tiesų tai labiau susiję su klasės ir kompetencijos demonstracija. Galingi vyrai gali išlikti nepastebėti, ir pasaulyje tikrai nestinga pasiturinčių žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Štai šioje vietoje pasirodo laisvalaikio užsiėmimai. Kai kurie hobiai leidžia patekti į aukštesnę klasę, o kiti siūlo galimybę išmokti vertinamą amatą. Svarbiausia, prestižiniai hobiai paverčia tave geresniu žmogumi; jie suteikia talentą ir patirtį, kurią gali panaudoti ateityje.

REKLAMA

Štai 10 hobių, kurie turėtų sudominti kiekvieną vyrą.

10. Staliaus darbai

Staliaus profesija yra viena iš seniausių istorijoje ir viena iš lanksčiausių – tu gali sukurti viską nuo paprasčiausio žaislo iki įspūdingų baldų. Šis amatas atspindi rankų miklumą bei sugebėjimą sukurti funkcionalų ar menišką (arba abu) produktą. Įrankiai nėra pigūs, tačiau pradedantysis gali pamėginti ką nors sukurti ir be įmantraus inventoriaus.

REKLAMA
REKLAMA

Sudėtingumas pradėti: 6/10

9. Menas

Sudėtingumas pradėti: 4/10

Niekas taip gerai neatskiria išprususio vyro nuo apsimetėlio kaip sugebėjimas padaryti įžvalgias pastabas apie meno kūrinį, kurio nesi anksčiau matęs. Meno supratimas nėra paprastas sugebėjimas, tai labiau bendros žinios apie tai, kas meną paverčia... menu. Net jei tai tavęs visiškai nedomina, tau gali padėti net elementarios meno istorijos žinios.

8. Vynas

Sudėtingumas pradėti: 2/10

Tikriausiai lengviausiai prieinamas prestižinis hobis – vyno ragavimas susideda iš elementarių žinių apie vyno gamybą ir savęs mokymo nustatyti vyno spalvą, kvapą bei skonį. Šio hobio kaina minimali, nes tobulindamas savo pojūčius gali naudoti pigų vyną. Net jei ir prireiks patuštinti piniginę, ateityje apsilankęs prabangiame restorane tu galėsi neslėpti akių nuo someljė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. Šachmatai

Sudėtingumas pradėti: 5/10

Šachmatai yra klasikinis intelektualus žaidimas, kuris nereikalauja jokių investicijų. Šachmatai ne tik padaro tave protingesnį lavindami tavo atmintį, bet ir leidžia patekti į „šachmatininkų broliją“ – bet kas, žaidžiantis šį žaidimą, iškart į tai atsižvelgs, žinoma, jei tik mokėsi žaisti gana neblogai.

6. Rizikingas sportas

Sudėtingumas pradėti: 8/10

Mes kalbame apie laipiojimą uolomis, nardymą ar kalnų žygius – bet kokią veiklą, kurios metu atsiduri natūralioje gamtoje. Tai pavojingas, bet vertingas hobis – juk įlipti į Everesto kalno viršūnę gali tikrai ne kiekvienas. Žinoma, tai padaryti labai pavojinga, tačiau tokio žygio užtektų tam, kad visi kiti į tave žiūrėtų su didžiule pagarba.

REKLAMA

5. Cigarai

Sudėtingumas pradėti: 3/10

Geras tabakas yra klasikinė vyrų poilsio veikla, kurios metu verslininkai sudaro sandėrius, o karaliai vykdo teismą. Iškart po karūnacijos karalius Edvardas VII atšaukė karalienės Viktorijos rūkymo draudimą ir pasakė – „Džentelmenai, galite užsirūkyti“. Kaip ir bet koks kitas įmantrus hobis, cigarų rūkymas turi savo ritualus ir įrangą – reikia žinoti, kaip išsirinkti cigarą, jį nukirpti ir prisidegti – o pati cigaro kaina nėra tokia svarbi.

4. Laikrodžiai

Sudėtingumas pradėti: 4/10

Laikrodžiai atvaizduoja žmonių stilių ir socialinę padėtį – štai kodėl dėl jų vyrai yra apsėsti visame pasaulyje. Geriausia yra tai, jog šis hobis nereikalauja išleisti 100 000 litų: tu gali užsiimti šiuo hobiu skaitydamas apie laikrodžių dizainą, komponentus arba susipažindamas su pagrindiniais prekiniais ženklais.

REKLAMA

3. Klasikiniai automobiliai

Sudėtingumas pradėti: 8/10

Klasikinio automobilio restauravimas, žinoma, yra prabangus hobis, tačiau jis suteikia tau šansą iš tiesų sukurti savo reputacijos simbolį, pritaikyti jį prie asmeninio skonio. Svarbiausia ne užbaigtas produktas: automobilio priežiūra yra naudinga ir itin vyriška disciplina. Viską pradėti galima ir nuo vieno surūdijusio varžtelio, tačiau galiausiai sukurti kažką naujo ir nuostabaus.

2. Gėrimai

Sudėtingumas pradėti: 3/10

Škotiškas viskis, klasės ir garbumo sinonimas, turi subkultūrą, nepanašią į vyno ragavimą. Nors puikaus viskio supratimą ir sudaro kvapų ir skonio analizė, šis gėrimas yra vyriškas ir sunkiau perprantamas. Skirtingai nei kiti gėrimai, viskio taurės niekas nepuošia mažu skėčiu, be to, jis nėra skirtas silpnajai lyčiai. Bet koks pusiau padoraus škotiško viskio butelis, palyginti su kitais gėrimais, nėra pigus, tačiau čia ir yra visa esmė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1. Golfas

Sudėtingumas pradėti: 5/10

Golfas yra oficialus verslininkų žaidimas, taigi iš dalies sugebėti žaisti golfą yra privaloma. Jei potencialus verslo partneris pakvies tave pažaisti ir kartu pasišnekėti, tikrai nenorėsi jam pranešti, jog tu nemoki žaisti golfo. Papildomai, golfas gali tapti geru įrankiu, suteikiančiu tau galimybę sužinoti, kaip kitas asmuo elgiasi spaudžiamas. Žaidimas reikalauja laiko, kad išmoktum jį žaisti, tačiau tai daryti smagu.

V. Karimovas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų