REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialiniame tinkle „Facebook“ - pagalbos šaukimo signalai: teigiama, kad gauta patikima informacija, jog policija Klonio gatvę šturmuos greičiausiai šeštadienį, gegužės 12 d., o jeigu operacija šeštadienį dėl žmonių gausos bus atšaukta, mergaitę planuojama paimti kitą dieną, tačiau ne vėliau kaip iki gegužės 16 d.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu grupė Seimo narių: G. Songaila, A. Baukutė, L. Kernagis, A. Stancikienė, R. Baškienė, K. Uoka, R. Kupčinskas, J. Šimėnas, S. Stoma, N. Puteikis išplatino pareiškimą, kuriame išreiškė apgailestavimą, dėl teisėsaugos institucijų neveiklumo, stabdant Kėdainių apylinkės teismo nutarimą, kol nebus išnagrinėta Kauno pedofilijos byla ir kol nebus grėsmės dėl mergaitės psichologinio traumavimo.

REKLAMA

„Esame pasipiktinę dėl kai kurių teisininkų siūlymų, kad mergaitės paėmimui iš jos gyvenamosios aplinkos gali būti panaudotas net ginklas. Nepritariame Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko S. Šedbaro viešai pareikštiems siūlymams  susidoroti su Garliavoje susirinkusiais piliečiais, kurie nepritaria Kėdainių teisėjo nutarimui skubiai nustatyti naują gyvenamąją vietą mergaitei. "– rašoma pranešime

Seimo nariai pareiškė, kad antstolės patvarkymas naudoti prievartą ir pasitelkti net specialiąsias tarnybas neatitinka nei įstatymų, nei teismo sprendimo, nei žmogiškumo vertybių. Atsakomybė už įstatymų pažeidimus ir žalą vaikui teks visų pirma antstolei, o taip pat Vaikų teisių apsaugos tarnybai bei policijai.

REKLAMA
REKLAMA

Klonio gatvės budėtojai kviečia kuo daugiau žmonių prie Kedžių namų.

„Neseniai gavome tokią patikimą informaciją: nuo rytojaus, šeštadienio, gegužės 12 d., iki trečiadienio, gegužės 16 d., reikia kuo daugiau žmonių Klonio gatvėje nuo 6 val. iki 22 val. - tikrai suplanuota paimti mergaitę per šias dienas.

Didžiausia tikimybė, kad ims rytoj, šeštadienį, 6 val. ryte. Nuo 5 val. ryto ar net nuo anksčiau bus užblokuotos visos gatvės, nebus galima pasiekti Klonio gatvės“, - rašoma internetinėje erdvėje siuntinėjamoje informacijoje. Dėl šios priežasties socialiniame tinklapyje ir komentaruose žmonės yra kviečiami rinktis į Klonio gatvę dar iki paryčių.

Taip pat teigiama, kad „visi policijos „mokymai“ ir rimti signalai siunčiami, pvz., Skučienei, kad „ims mergaitę“, buvo siunčiami dėl kelių priežasčių: viena jų - paskaičiuoti laiką, per kiek susirenka žmonės. Paskaičiavo, kad vidutinis laikas - 1 - 1,5 val. neutralioje aplinkoje, gatvės sąlygomis. Antra, dukart atliko kontrolinius operacijos bandymus, viskas jiems pavyko. Paskaičiuota, kad per paskelbtą aliarmą, kad „ims mergaitę“, susirenka apie 100 - 150 žmonių.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų