REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ukrainos europinė perspektyva darosi vis labiau miglota, todėl tolesniam bendradarbiavimui ir tarpusavio pasitikėjimui būtini nedviprasmiški ir greiti Ukrainos sprendimai. Pirmiausia – teisinė reforma, atsisakant posovietinių represinės teisės reliktų, teigia darbo vizitą Ukrainoje pradėjusi prezidentė Dalia Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentės spaudos tarnyba praneša, kad prezidentė Charkove jau susitiko su šios srities gubernatoriumi Michailu Dobkinu ir ligoninėje aplankė buvusią Ukrainos premjerę Juliją Tymošenko.

REKLAMA

Prezidentės teigimu, dėl vilkinamų reformų, ypač žmogaus teisių srityje, Ukrainos europinė perspektyva darosi vis labiau miglota.

„Europos pasitikėjimas Ukraina senka. Galimybių pataisyti komplikuotą padėtį yra, tačiau tik nuo pačių ukrainiečių priklauso, ar jomis bus pasinaudota, ar bus pasirinktas suartėjimo su Europa, ar saviizoliacijos kelias“, – pabrėžia D. Grybauskaitė.

Ukrainos valdžios sprendimas perkelti J. Tymošenko į ligoninę ir leisti ją apžiūrėti Vokietijos medikams, pasak Lietuvos vadovės, yra pozityvus ženklas, tačiau tai tik pirmas apsisprendimo eiti europietišku vertybių keliu žingsnis. Lietuvos vadovės teigimu, pagarba žmogaus teisėms, įstatymo viršenybė ir demokratinės vertybės – pagrindinė Ukrainos europinės integracijos sąlyga.

REKLAMA
REKLAMA

D. Grybauskaitės teigimu, Ukrainos europinė perspektyva bus vertinama pagal tai, kaip užtikrinama J. Tymošenko teisė į adekvačią medicininę pagalbą, elgiamasi su kitais įkalintais opozicijos lyderiais, gerbiamos žmogaus teisės, vykdomos vidaus reformos. Be to, pasitikėjimui tarp Ukrainos ir Europos Sąjungos gyvybiškai svarbūs skaidrūs, laisvi ir demokratiniai rinkimai į Aukščiausiąją Radą šį rudenį.

Penktadienio vakarą Ukrainos eurointegracijos perspektyvas prezidentė aptars su Ukrainos prezidentu Viktoru Janukovyčiumi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų